UFC

Bisping o prekidu meča između Adesanye i Pereire: ‘Borbe na toj razini treba pustiti nešto dulje‘

Michael Bisping

 Screenshot (youtube, Michael Bisping)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije prokomentirao je potez suca Marca Goddarda

Kad god nas čeka veliki UFC-ov meč, ono čemu se ponajviše nadamo jest scenarij nakon kojeg neće biti ‘‘povlačenja repova‘‘. Meč Israela Adesanye i Alexa Pereire nije ponudio previše kontroverze, sve do same završnice.

Alex Pereira tehničkim nokautom porazio je Adesanyu, ali mnogima je zasmetala činjenica da je Marc Goddard prekinuo meč dok je Adesanya i dalje bio na nogama. Izzy je branio titulu prvaka, a sudac mu nije dao naročito prostora i prilike da se izvuče iz teške pozicije. Istina da je Marc Goddard samo htio zaštititi borca i sačuvati njegovo zdravlje u što boljoj mjeri, ali ovo je ipak borilački sport u kojem borci preferiraju dati svoj maksimum.

Marc Goddard uskratio je Adesanyu za davanje maksimuma, a iako Adesanya ne zamjera Goddardu, dojam je kako ga pomalo uranjeni prekid ipak donekle smeta.

‘‘Kad je sudac uskočio, bio sam jednostavno razočaran. Prva stvar koju sam rekao sucu nakon prekida bila je: ‘Dobro sam‘. Ne krivim Marca, dobrog suca. Ali on je sudio i moj meč protiv Kelvina Gasteluma. Vidio je koliko daleko se mogu gurati. Trebao je imati vjere u mene.‘‘, rekao je Adesanya gostujući u MMA Houru.

Naravno da svi oni koji su navijali za Pereiru ne žele niti čuti argumente o ‘‘preuranjenom prekidu‘‘, ali radi se o činjenicama i potezu suca koji ipak izaziva male kontroverze i diskusije. Raspravi se priključio i Michael Bisping putem svog YouTube kanala.

‘‘Iskreno, smatram da to nije bio rani prekid. Ali mislim da debata ipak postoji i da treba raspraviti o prekidu. Da sam ja na Israelovom mjestu, bio bih pomalo frustriran tom odlukom. Volim Marca Goddarda, jedan je od najboljih u ovom poslu. Ali iz perspektive borca, ukoliko mi netko pokušava oduzeti pojas, želim biti ugušen i ostavljen bez svijesti na podu Madison Square Gardena. To je ono što je GSP naparvio meni. Mislim da se borbe na toj razini trebaju pustiti nešto dulje, ali naravno da je sigurnost borca na prvom mjestu. Izzy je gledao prema tlu, ali bio je na nogama i pomicao je svoju glavu. Na neki način i daje se branio, ali ovo nije loš prekid na kraju krajeva.‘‘, pojasnio je Bisping.

Bispingovo mišljenje zapravo je mišljenje mnogih i vjerojatno najpravilnije. Sudac nije pogriješio prekidom meča, ali ne bi pogriješio niti da je pustio meč da se dalje odvija. Pitanje je koja od tih odluka bi se pokazala boljom, ali nikad nećemo imati prilike saznati, možemo samo pretpostavljati. Inače, kratki osvrt, odnosno obraćanje dao je i sam Marc Goddard.

‘‘Hvala svima koji razumiju našu ulogu, sigurnost je najvažnija. Odluke se donose u sekundi, a savjest vječno ostaje. Počašćen, blagoslovljen i zahvalan sam. Borci su i dalje kraljevi najveće pozornice.‘‘, napisao je Goddard na svom Twitter profilu.

Linker
18. svibanj 2024 09:34