UFC

Bivši UFC-ov izazivač se oporavio od najteže ozljede u karijeri: 'Moj zagriz i zubi više nisu isti...'

 Screenshot (YouTube, UFC)
Bivši UFC-ov izazivač Ricardo Lamas spreman je za povratak u Octagon.

Ovaj 37-godišnji Amerikanac oporavio se od najteže ozljede u svojoj karijeri i sada je voljan čak i za promjenu težinske kategorije.

Lamas cilja na veljaču iduće godine i tvrdi da je već sad u formi te da napeto čeka početak trening kampa za sljedeći meč. 'The Bully' je, podsjetimo, stradao u lipnju ove godine kada ga je na UFC 238 priredbi nokautirao Calvin Kattar. Lamas je iz tog dvoboja izašao sa slomljenom vilicom te je bio prisiljen obaviti operaciju.

"Vilica je dobro, sve je izliječeno. Slomio sam ju na dva dijela pa sam morao na operaciju poslije te borbe. Ugradili su mi četiri titanske ploče, po dvije kod svakog prijeloma. Bio je to dugotrajan oporavak. Moj zagriz nije isti kao prije, mislim da nikad više ni neće biti. Niti moji zubi nisu poredani onako kako su nekad bili", ispričao je Lamas u razgovoru s MMA Junkie portalom.

Ovo je definitivno bila najteža ozljeda s kojom se ovaj borac iz perolake kategorije susreo otkako se 2008. počeo baviti profesionalnim MMA-om.

"Ova je jedina zbog koje sam morao na operaciju. Imao sam hrpu drugih ozljeda, ali ovo je definitivno najgora zbog operacije kroz koju sam morao proći. No, kada sam ulazio u ovaj sport, bilo mi je jasno da bi se takve stvari mogle događati. Mi borci trebali bismo biti svjesni svih rizika kada ulazimo u taj Octagon."

Lamas se nada da će mu UFC ispuniti želju i u akciju ga baciti u prvom dijelu iduće godine, čak i ako to bude značilo selidbu u laku kategoriju.

"To je nešto o čemu sam oduvijek razmišljao. U lakoj sam se već borio kao član WEC-a, ali i tijekom većeg dijela karijere uoči UFC-a. Što se tiče protivnika, tu nemam nekakvih želja. Fokusiran sam isključivo na povratak pobjedama", zaključio je Lamas (19-8).

Linker
01. svibanj 2024 09:16