UFC

Bivši UFC-ov prvak nezadovoljan je tretmanom organizacije: ‘Omalovažavaju me u svakom pogledu‘

 LEANDRO BERNARDES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Leandro Bernardes/zuma Press/profimedia
‘Ne iskazuje se dužno poštovanje prema mojem imenu‘

Jamahal Hill ima problema s UFC-ovom "pound for pound" ljestvicom. Hill (12-1, 6-1 UFC), bivši UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, odlučio je napustiti vladavinu nakon što je doživio puknuće Ahilove tetive.

"Sweet Dreams" kaže da nikada nije bio u prvih 10 UFC-ove P4P ljestvice kad je postao prvak, te da je uklonjen s popisa kad se odrekao svoje titule.

"Kada sam osvojio naslov, ne mogu se sjetiti kad je zadnji put netko postao prvak, a bio je rangiran izvan 10 najboljih na toj ljestvici. Idi pogledaj bilo koga drugog tko je osvojio naslov. Sean O‘Malley, nije važno tko je. Uvršteni su u prvih 10. (Alexandre) Pantoja, svi su stavljeni u prvih 10. Ako osvojite naslov, već ste prvi u težinskoj kategoriji. Nikad me nisu stavili iznad broja 12. Jiri (Prochazka) je još uvijek na tom popisu", kazao je u podcastu Overdogs.

Hill ne misli da je diskreditiran samo na ljestvici, već i po vještini. Očekuje se da će 32-godišnjak, koji je u nizu od četiri pobjede, izazvati UFC prvaka poluteške kategorije Alexa Pereiru po povratku.

"Omalovažavaju me u svakom pogledu. Ljudi na to gledaju kao da sam nokauter, ali ja sam borac mješovitih borilačkih vještina. Prvak sam s razlogom, nisam jednodimenzionalan. Mislim da ne mogu samo ući u kavez i uspavati svakog jednim udarcem. Shvaćam da ću morati biti svestran u svojoj igri, ali ne iskazuje se dužno poštovanje mom imenu", kazao je.

Linker
14. svibanj 2024 23:29