UFC

Blachowicz ostao paraliziran u kampu: ‘Nisam osjetio lijevu stranu tijela!‘

Jan Blachowicz

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Biviši prvak progovorio o razlozima povlačenja iz borbe s Rakićem

Bivši prvak u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji Jan Blachowicz (39, 28-9) imao je velikih problema u pripremnom kampu za borbu protiv najboljeg srpskog borca, Aleksandra Rakića. Jan do sad nikad u svojoj karijeri nije odgodio borbu, no ovog puta je bio prisiljen jer je doživio pomalo jezivu ozljedu.

Naime, Jan je doživio paralizu cijele lijeve strane tijela, a naveo je kako ne zna kad je se ozljeda zaista dogodila: ''U taj ponedjeljak sam se probudio i osjetio sam bol u vratu. Pomislio sam da sam ružno spavao pa da me zbog toga boli, ali sam svejedno otišao na trening. Dobio sam jedan udarac u gard i osjetio strašnu bol u vratu i odmah nakon toga nisam osjetio lijevu ruku i cijelu lijevu stranu tijela.'', rekao je bivši prvak.

''Bio sam u potpunosti paraliziran. To nije bila normalna bol, bilo je nešto gore. Kod doktora sam slikao vrat i ispostavilo se da je disk pritisnuo neki živac u vratu i zbog toga nisam osjetio cijelu lijevu stranu tijela.'', dodao je Jan.

Unatoč zastrašujućoj ozljedi Blachowicz je uspio izbjeći operaciju. ''Dali su mi nekakve lijekove u vrat, četiri tjedna rehabilitacije i bio sam spreman opet na sto posto trenirati. Prije sam mogao samo lagano trenirati, nisam mogao ni sparirati nego samo raditi vreću, fokusere, bicikl i trčanje, ništa teško.''

Izgleda da je Jan donio pravu odluku kada se odlučio povući iz borbe s Rakićem koja je se originalno trebala održati ožujku (treći mjesec), tako da se sada može spremiti za borbu u pravom smislu riječi.

''Sad je sve OK. Više se ne moram brinuti oko te ozljede, sad spariram, radim jiu-jitsu, hrvanje i sve ostalo.'', zaključio je simpatični Poljak.

Linker
20. svibanj 2024 22:07