UFC

Bob Arum žestoko kritizirao Whitea i UFC, a De La Hoya mu izrazio poštovanje

Bob Arum i Oscar De La Hoya
 screenshot/YouTube
Dva vodeća boksačka promotora, Bob Arum i Oscar De La Hoya, inače imaju zajedničku karakteristike da se niti jedan ne može pohvaliti dobrim odnosima s predsjednikom UFC-a, Danom Whiteom. No, ovog puta su se tu podijelili. Nakon što je Arum još jednom Whitea otvoreno kritizirao, ovog puta zbog organizacije UFC 249 priredbe, Da La Hoya mu je uputio pohvalu i izraz poštovanja.

Vjerojatno održavanje UFC 249 priredbe, ali i onih koje slijede iza nje, sportsku je javnost, posebno onu u SAD-u, diglo na noge. Posebno je tim putem zanimljivo čuti razmišljanja iz boksa, koji će još neko vrijeme ostati "u mirovanju". I takva situacija ne smeta legendarnom 88-godišnjem promotoru Bobu Arumu, koji smatra da bi sigurnost trebala biti na prvom mjestu.

"Sretno im, nadam se samo da nikoga neće uvesti u opasnost. No, to kaubojsko ponašanje neće nikome donijeti nešto dobro. Mi nećemo biti kauboji poput Dane Whitea, ne želim dovesti do toga da se politika uključuje. White zbog ovoga ne zaslužuje moje poštovanje", rekao je Arum u razgovoru za BoxingScene, dodavši nešto o svojim planovima:

"Mi ćemo pratiti kako rade Adam Silver iz NBA-a i Roger Goodell iz NFL-a. To su ljudi koji paze na sigurnost, a ne ponašaju se poput kauboja. Vratit ćemo se kad naše komisije, zajedno s medicinskim tijelima, kažu da je sve sigurno i da možemo normalno raditi."

Za razliku od Aruma, Oscar De La Hoya ima drugačije mišljenje. On je također imao medijskih ratova s predsjednikom UFC-a, ali ovog puta smatra da White radi pravu stvar.

"Poštujem Danu White i ovog ga puta želim pohvaliti. Mi imamo svojih razlika, no i ja sam imao iskustva s MMA-om kad sam odradio borbu Chucka Liddella i Tita Ortiza. Bio je to veliki uspjeh, zagazio sam u te vode i bilo je prekrasno. Dana me tada kritizirao i ismijavao, ali znate što? Dana radi fenomenalan posao po pitanju obrane sporta i uzdizanju istog na viši nivo. On to radi na sjajan način. Zbog toga ima moje poštovanje", rekao je De La Hoya u CBS-ovom podcastu, nakon što je upitan za mišljenje o povratku UFC-a u pogon.

Sviđalo se to njima ili ne, UFC se najvjerojatnije vraća. Tek nakon što se priredbe održe, moći će se donijeti mišljenje o tome tko je bio u pravu.

Linker
14. svibanj 2024 06:23