UFC

Borac koji je nokautirao Islama Makhacheva objasnio kako ga pobijediti: ‘RDA ima potrebna oružja‘

Adriano Martins
 Dan Cooke/Alamy/Alamy/Profimedia
Sve je više onih koji vide određene slabosti kod Dagestanca, no priču treba potkrijepiti u kavezu

Brazilski borac Adriano Martins (28-11-0, 4-3 UFC) jedini je uspio zaustaviti Islama Makhacheva u njegovih 21 profesionalnih mečeva. Dagestanac je gotovo svakog protivnika lakoćom savladao, no u listopadu 2015. godine Adriano Martins nokautirao ga je u prvoj rundi borbe, točnije nešto manje od dvije minute su mu trebale da završi Dagestanca. Brazilac je jednu borbu prije te savladao još jednog Dagestanca, Rustama Khabilova (podijeljenom sudačkom odlukom). Međutim, Martins je nakon te dvije pobjede upisao dva poraza zaredom u UFC-u te je u srpnju 2017. godine otpušten iz promocije. Još je dvaput gubio nakon odlaska iz UFC-a, a borba protiv Adriana Rodriguesa završila je ''No contestom''.

39-godišnji Martins nije nastupao od 2019. godine i poraza protiv Kaynana Kruschewskyja. U razgovoru za Sherdog, Adriano se dotaknuo Islama Makhacheva i njegove nadolazeće borbe protiv Rafaela dos Anjosa.

''Borio sam se uzastopno protiv Rustama Khabilova i Islama Makhacheva. Moje pripreme bile su bazirane na tome da im ne dopustim da me pritišću uz kavez, a ako se to dogodi, koristeći svoje udaračke i judo vještine ne bih im dopuštao da se opuste. Mislim da je RDA vrlo pametan tip koji ima oružja za neutralizirati Islama. Pritisak i judo dobre su stvari za pobijediti Makhacheva.'', rekao je Martins, a zatim je otkrio kako je spreman priključiti se kampu Charlesa Oliveira ukoliko Makhachev pobijedi i bude ''Do Bronxov'' idući protivnik.

''Nisam upoznao 'Do Bronxa' u Sao Paulu, no veliki sam fan njega kao borca i osobe te se nadam da ću mu moći pomoći s obranama titule.''

Charlesa Oliveiru ipak prvo čeka Dustin Poirier i to 11. prosinca na UFC 269 priredbi. Iako službene potvrde te borbe od strane UFC-a još nema, razni relevantni izvori potvrđuju tu vijest. Dakle upitno je hoće li se Oliveira i Makhachev susresti te hoće li ta borba biti za titulu ili će ih putevi upariti na neki drugi način. Adriano Martins svakako je spreman za pomoć, a što se njegove karijere tiče, 39-godišnjak se nada nastupiti u PFL-u iduće sezone.

''Trenirao sam puno sa Nathanom Schulteom (dvostrukim PFL-ovim prvakom) i Raushem Manfiom, dvojicom sjajnih ljudskih bića koji zaslužuju svaki cent koji zarade. Bio bi to san za mene, završiti karijeru u PFL-u nakon 19 godina posvećenosti sportu i borbi protiv najjačih tipova na svijetu. Nadam se da ću ostvariti taj san.'', dodao je jedini borac koji je savladao Islama Makhacheva.

Linker
26. travanj 2024 08:07