UFC

BORILAČKI TJEDAN: Diaz lovi iznenađenje godine na UFC 279 eventu, a SBC i KSW sjajno izgledaju

UFC 279 - službeni poster

 Ufc
Fanovi borilačkih sportova uistinu će moći u nastavku ovog tjedna

Nakon sjajnog UFC-ovog eventa održanog proteklog vikenda u Parizu, došao je red i na ovomjesečnu PPV priredbu. UFC 279 event glavni je borilački događaj ovog vikenda, no nakon što je FNC ponudio zanimljiv event u Puli, regionalni MMA nastavlja u jakom tempu. Ovog vikenda u susjednoj Srbiji održat će se vrhunski event pod okriljem Serbian Battle Championshipa (SBC). U nastavku teksta saznajte više informacija, kao i što vaš još čeka osim dva spomenuta eventa.

UFC 279: Chimaev vs. Diaz

Nate Diaz šokirao je svijet 2016. godine pobjedom protiv Conora McGregora. Šok će biti još veći ako ovog vikenda pobijedi Khamzata Chimaeva koji ulazi u taj meč kao ogromni favorit. Diazu će ovo ujedno biti i posljednji nastup pod okriljem UFC-a. Izuzev toga, Tony Ferguson tražit će povratak pobjedama protiv Li Jinglianga. Anton Turkalj, švedski borac hrvatskih korijena debitirat će borbom u ‘‘catchweightu‘‘ do 220 ‘pounda‘ protiv Brazilca Jailtona Almeide.

Gdje: Las Vegas, USA

Kad: U noći sa subote (10.9.) na nedjelju (11.9.). Rani preliminarni dio starta od ponoći, dok ‘‘main card‘‘ počinje u nedjelju od 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

KSW 74: De Fries vs. Prasel

Jako dobar event najjače poljske MMA organizacije sprema se ovog vikenda. Phil De Fries branit će titulu prvaka teške kategorije u meču protiv Ricarda Prasela, a srpski teškaš Darko Stošić odradit će revanš protiv Michala Kite kojeg je nokautirao u šestom mjesecu prošle godine. Damiana Janikowskog čeka donedavni UFC-ov borac Tom Breese, a nastupit će i borci poput Emila Webera Meeka, Cezaryja Kesika i Tomasza Romanowskog.

Gdje: Ostrow Wielkopolski, Poljska

Kad: Subota (10.9.) od 19:00h. Stošićev meč sedmi je po redu.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

SBC 44: Negucić vs. Prazeres

Serbian Battle Championship slavi 10 godina svog postojanja i pripremaju jedan od najjačih evenata na ovim prostorima. Stefan Negucić (11-0-0) predvodi event borbom protiv bivšeg UFC borca, super iskusnog Michaela Prazeresa (26-4-0). Vaso Bakočević nastupa u sunaslovnoj borbi večeri, a protivnik mu je Brazilac Max Denner. Predrag Bogdanović također je na ‘‘cardu‘‘, a protivnik će mu biti Edimilson Souza. Imena poput Miloša Janičića i Slobodana ‘‘Limpa‘‘ Maksimovića dodatno obogaćuju ovaj spektakl.

Gdje: Štark Arena, Beograd, Srbija

Kad: Petak (9.9.) s početkom od 20:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Top Rank Boxing: Claressa Shields vs. Savannah Marshall

Boksački fanovi neće uživati u istoj mjeri kao MMA fanovi jer velikih boksačkih evenata osjetno je manje ovaj tjedan. Ipak, vrijedi izdvojiti meč Claresse Shields (12-0, 2 KO) i Savannah Marshall (12-0, 10 KO). Britanka Marshall drži WBO titulu svjetske prvakinje u srednjoj kategoriji, dok Claressa u meč ulazi kao vlasnica WBA, WBC, IBF i The Ring pojaseva u srednjoj kategoriji. Pobjednica ovog meča ujedinit će sve titule. Na istom eventu Mikaela Mayer (17-0-0) i Alycia Baumgartner borit će se za ujedinjenje pojaseva u super-perolakoj kategoriji.

Gdje: O2 Arena, London, Velika Britanija

Kad: U subotu (10.9.). ‘‘Main card‘‘ počinje u 20:00h, dok bi se Shields i Marshall u ringu trebale naći oko 23:00h.

UPDATE: Ovaj event odgođen je za 15. listopada (10. mjesec) zbog smrti kraljice Elizabete II.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
01. svibanj 2024 23:36