UFC

BORILAČKI TJEDAN: UFC se vraća u Kanadu, na ONE-ovom eventu nastupaju Opaćić i Sadiković

UFC 289 - poster

 Ufc
Jako bogat borilački vikend je pred nama

Šesti mjesec započeo je s nekoliko zanimljivih borilačkih priredbi, a KSW-ov Colosseum 2 event ponudio je spektakl za pamćenje. Drugi vikend u šestom mjesecu također donosi nekoliko sjajnih evenata, a počnimo s onim što nudi UFC.

UFC 289: Nunes vs. Aldana

Da, UFC donosi ‘‘PPV‘‘ event, ali ne radi se o eventu koji obiluje velikim mečevima i zvučnim imenima. Ne zaboravimo ipak da nerijetko baš takvi eventi ponude jako uzbudljive mečeve. Amanda Nunes i Irene Aldana predvode priredbu borbom za pojas u bantam kategoriji, a sjajan meč u lakoj kategoriji trebali bi ponuditi Charles Oliveira i Beneil Dariush. Osim njih, čekaju nas i novi nastupi Chrisa Curtisa, Nassourdinea Imavova, Mikea Malotta, Dana Igea itd., a UFC dolazi u Kanadu prvi put nakon devetog mjeseca 2019. godine.

Gdje: Vancouver, Kanada

Kad: U noći sa subote (10.6.) na nedjelju (11.6.), točnije u ranim nedjeljnim satima. Rani preliminarni dio starta u nedjelju od 1:00h ujutro, a ‘‘main card‘‘ počinje u 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE Fight Night 11: Opačić vs. Inocente

Posljednjih par tjedana ONE-ovi eventi nisu bili pretjerano interesantni za fanove iz naših krajeva, ali ovaj vikend situacija se mijenja. ONE Fight Night 11 event donosi nam novi nastup Rade Opačića, najboljeg srpskog kickboksača. Opačića čeka revanš protiv Guta Inocentea, Brazilca koji ga je prošle godine nokautirao u prvoj rundi. Pobjednik ovog meča mogao bi postati i izazivačem za upražnjenu titulu u ONE-ovoj teškoj kategoriji.

Osim Opalića, na ONE Fight Night 11 eventu nastupit će i Arian Sadiković, bosanskohercegovački kickboksač pod njemačkom zastavom. Sadikovića nismo gledali od četvrtog mjeseca prošle godine, a tada je nakon sjajnih pet rundi ipak izgubio od Regiana Eersela u meču za titulu prvaka u ONE-ovoj lakoj kategoriji. Upravo Regian Eersel predvodi ovaj event, a sjajni Surinamac ovaj put će braniti pojas u Muay Thaiju. Protivnik će mu biti ruski Muay Thai borac Dmitry Menshikov.

Gdje: Lumpinee Boxing Stadium, Bangkok, Tajland

Kad: U noći s petka (9.6.) na subotu (10.6.), s početkom od 2:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

PFL 4 2023: Loughnane vs. Pinedo

Vrijeme je za drugo kolo ovosezonskog PFL-ovog turnira. Tri eventa slijede nam u naredna tri tjedna, a na prvom od ta tri nastupit će borci perolake i poluteške kategorije. Brendan Loughnane i Jesus Pinedo predvode ovaj event, a moramo priznati da PFL-ov roster za ovu sezonu djeluje podosta okrnjeno nakon brojnih padova na doping, ali i ozljeda koje su zadesile neke od boraca.

Gdje: Atlanta, Georgia, SAD

Kad: U noći s četvrtka (8.6.) na petak (9.6.). Event počinje u petak od 1:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Top Rank Boxing: Taylor vs. Lopez

Veliki boksački meč čeka nas u režiji Top Ranka. Josh Taylor (19-0, 13 KO) branit će WBO titulu svjetskog prvaka u kategoriji do 63,5 kg protiv Teofima Lopeza, bivšeg svjetskog prvaka u lakoj kategoriji. Taylor je jedno vrijeme bio apsolutnu prvak superlake kategorije, ali ostala tri pojasa je napustio, jer jako teško mu je bilo braniti sve titule istovremeno. Taylor je u jednom od intervjua naveo kako je u nekim mečevima ostajao bez 12 posto honorara zbog plaćanja naknade za sankcioniranje meča u kojem brani sve četiri titule. Stoga se ovaj Škot jednostavno odrekao ostalih titula i zadržao je samo WBO pojas.

Teofimo Lopez nekoć je bio svjetski prvak u nižoj kategoriji, a 2020. godine porazio je i Vasyla Lomachenka. U jedanaestom mjesecu 2021. godine izgubio je od Georgea Kambososa i prešao je u višu kategoriju unutar koje je upisao dvije uzastopne pobjede. Sada ga čeka novi veliki meč.

Gdje: New York, SAD

Kad: U noći sa subote (10.6.) na nedjelju (11.6.) Taylor i Lopez u ringu bi se trebali naći u nedjelju iza 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Floyd Mayweather Jr. vs. John Gotti III

Ovaj vikend u ring će ponovno i Floyd Mayweather. Jedan od najvećih boksača 21. stoljeća odraditi će novu egzibiciju, a protivnik će mu biti John Gotti III. Radi se o profesionalnom MMA borcu (5-1-0) s malim boksačkim iskustvom (2-0 omjer u boksu). John Gotti III unuk je kultnog njujorškog mafijaša Johna Gottija i to je jedan od glavnih razloga zbog kojih ovaj meč privlači pažnju, uz samog Floyda koji je ‘‘magnet‘‘ za privlačenje pažnje.

Gdje: Florida, SAD

Kad: U noći s nedjelje (11.6.) na ponedjeljak (12.6.), s početkom u 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
18. svibanj 2024 20:59