UFC

Brandon Moreno očekuje još jedan uzbudljiv meč, KKF poručuje: ‘Došlo je moje vrijeme!‘

Brandon Moreno i Kai Kara-France

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Borba za privremenog prvaka UFC-ove muha kategorije mogla bi ponuditi pravi spektakl

Ovog vikenda na UFC 277 eventu, Brandon Moreno četvrti put zaredom borit će se za UFC-ov pojas. Sjajni meksički borac muha kategorije odradio je tri nastupa zaredom protiv Deivesona Figueireda, a titula u muha kategoriji uvijek je bila ulog.

Neriješeni ishod, jedna pobjeda i jedna poraz njegov su učinak protiv Brazilca. Posljednji meč Moreno je izgubio i tako je ostao bez titule prvaka. Ipak, zbog pauze Deivesona Figueireda koji sanira svoje ozljede, Moreno će se ovog vikenda boriti za titulu privremenog prvaka.

UFC se odlučio na takav potez ne samo zbog duljeg izbivanja prvaka, nego i zbog činjenice da muha kategorija nije imala jasnog sljedećeg izazivača. Ovako će Moreno morati zaslužiti četvrti obračun protiv Figueireda, a Kai Kara-France nakon tri pobjede u nizu odličan je kandidat za ovakav meč.

Bit će to i revanš ove dvojice boraca, jer krajem 2019. godine prvi puta su se obračunali. Tada je Moreno slavio jednoglasnom odlukom sudaca u vrlo zanimljivom meču, a ništa manje zanimljivosti ne očekujemo niti ovaj put.

‘‘Prošli meč bio je uzbudljiv. Ne očekujem nešto bitno drukčije kad je u pitanju uzbuđenje. On (KKF) je tip koji voli ići naprijed i vršiti pritisak te pogađati desnicom. Dobro sam se pripremio za još jedan rat. Spreman sam za bilo što.‘‘, rekao je Moreno na sinoćnjoj konferenciji za medije, a KKF je poručio:

‘‘Kai koji se borio s Brandonom 2019. godine nije isti Kai koji danas stoji ispred vas. Imam puno više iskustva. Postao sam ocem, suprugom, imam više želje i na drugoj sam razini. Čestitke Brandonu na svemu što je učinio otkako smo se borili, osvojio je titulu. Ali sada je došlo moje vrijeme. Dallas, Texas - volim biti ovdje. Daleko sam od kuće, ali pokazat ću vam zašto sam najbolji na svijetu.‘‘, rekao je ovaj Novozelanđanin koji uvijek pruža uzbudljive mečeve.

Jasno je kako će Moreno pobjedom izboriti novi meč protiv Deivesona Figueireda, ako Brazilac odluči ostati u muha kategoriji, jer više puta davao je naznake o prelasku u višu kategoriju. Moreno nije htio pretjerano pričati o ‘‘Figgyju‘‘ jer je u potpunosti fokusiran na ono što ga čeka ovog vikenda.

‘‘Imam previše poštovanja prema Kaiju i stoga me ne zanima ništa o Deivesonu Figueiredu. Čekajte da pobijedim u subotu, a onda možemo pričati o njemu.‘‘, istaknuo je Moreno.

Kai Kara-France borac je koji trenira u City Kickboxingu i konstantno ima priliku učiti na primjeru prvaka kao što su Alexander Volkanovski i Israel Adesanya. Koliko mu takvo iskustvo znači, opisao je sinoć.

‘‘Imam odlične timske kolege, sjajne svjetske prvake - Israela i Alexa. Ali moram i ja osvojiti pojas. Doveo sam se u ovu poziciju. Zaslužujem to. Nisam sjedio sa strane i čekao ‘title shot‘. Pokazao sam svima zašto sam izazivač. Preko 10 godina sam na ovom putovanju i jednostavno osjećam kako je sada moje vrijeme.‘‘, objasnio je 29-godišnji ‘‘Don‘t Blink‘‘.

Sučeljavanje ove dvojice boraca prošlo je bez ikakvih tenzija i nepotrebnih naguravanja. Oni će svoje reći unutar kaveza, a nitko neće biti iznenađen ako ovo bude jedna od najboljih borbi u ovoj kalendarskoj godini.

Linker
14. svibanj 2024 17:18