UFC

Brazilska ikona imenovala najgoreg mogućeg suparnika za Ngannoua: ‘Stipe? Očekivao sam njegovu pobjedu‘

Francis Ngannou
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Nekoć uspješni teškaš Francisov najteži ‘matchup‘ nije pronašao među aktivnim UFC-ovim borcima

Slavni brazilski teškaš Pedro Rizzo osvrnuo se ovih dana na situaciju u kraljevskoj kategoriji i otkrio kojeg to borca vidi kao najgoreg mogućeg protivnika za aktualnog prvaka Francisa Ngannoua.

Danas 46-godišnji 'The Rock' takvog nije pronašao među aktivnim borcima što znači da Stipe Miočić, Jon Jones i Derrick Lewis, koji se najčešće spominju u kombinacijama s Ngannouom, otpadaju iz ove priče.

"Moram priznati da sam očekivao Miočićevu obranu titule. Mislio sam da će više riskirati s ciljem da Ngannoua preseli u parter, ali to nije činio. Naravno, treba i Francisu odati priznanje, ali i dalje vidim Miočića kao kompletnijeg borca koji bi, da je koristio manje predvidljivu taktiku, zadržao pojas", nakratko se Rizzo osvrnuo na glavnu borbu UFC-a 260, a onda u razgovoru sa Sherdog portalom otkrio koga vidi kao nateži ispit za opasnog 'Predatora'.

Za Rizza, to nikako nije Jon Jones, ali je nekoć veliki rival najuspješnijeg poluteškaša u povijesti MMA-a.

"Jones je znao imati problema s borcima sličnog raspona ruku. To se moglo vidjeti i protiv (Alexandera) Gustafssona i protiv (Dominicka) Reyesa. Čak i uz nešto dobivene kilaže, on nije prirodni teškaš koji vas može nokautirati jednim udarcem. Ali, zato zaista vjerujem da bi Daniel Cormier, ako bi se mogao vratiti u formu, bio najgori 'matchup' za Ngannoua. Dobri primjeri za to su vam njegovi mečevi s Derrickom Lewisom i ona dva s Anthonyjem Johnsonom. Dvije zvijeri s impresivnom nokauterskom moći, a niti jedan nije mogao protiv DC-ja predugo ostati na nogama. Cormier ne prihvaća borbu na nogama, zato vjerujem da bi bio nezgodan protivnik za Ngannoua", zaključio je Rizzo.

Pedro je, spomenimo, posljednji meč u karijeri odradio u rujnu 2015. kada je tehničkim nokautom zaustavio Andrewa Floresa Smitha. Tijekom karijere je upisao 20 pobjeda i 11 poraza, a UFC-ovu titulu napadao je tri puta, ali i Kevin Randleman i Randy Couture (x2) bili su uspješniji u tim okršajima.

Rizzo je i danas uključen u borilački sport, ali kao voditelj projekta kojim odvlači djecu s ulice, odnosno od kriminala i droge.

Linker
04. svibanj 2024 10:30