UFC

Cannonier nakon pobjede nad Stricklandom: ‘Nadam se napadu na titulu ili borbi za sljedećeg izazivača‘

Jared Cannonier

 Screenshot (youtube, Ufc)
38-godišnji američki borac srednje kategorije možda je i pretjerano optimističan po pitanju svog statusa

Nije bilo lako, ali Jared Cannonier (16-6-0, 9-6 UFC) još jednom se potvrdio kao borac koji definitivno pripada biti rangiran unutar top 5 UFC-ove srednje kategorije. ‘‘Killa Gorilla‘‘ porazio je Seana Stricklanda podijeljenom sudačkom odlukom (49-46 x2, 46-49), a do pobjede je došao u vrlo tijesnom meču.

Cannonier se tom pobjedom vratio na pobjedničke staze nakon što mu je Israel Adesanya u sedmom mjesecu ove godine prekinuo niz od dvije uzastopne pobjede. Razočarao je Cannonier u tom meču protiv Adesanye koji je tada bio prvak i mnogi su ga kritizirali jer su vjerovali da je to 38-godišnjem Jaredu bila prva i posljednja prilika da postane prvakom, a nije pokazao naročitu želju da ozbiljnije ugrozi Adesanyu. Cannonier ipak vjeruje da će izboriti još jednu priliku za napad na titulu, a čak smatra da ju je možda zaslužio već ovom pobjedom protiv Stricklanda.

‘‘Ako ne dobijem ‘title shot‘, onda se nadam meču za sljedećeg izazivača. Dakle, ili ‘title shot‘ početkom 2023. godine ili borba koja mi omogućuje napad na titulu sredinom 2023. godine.‘‘, rekao je optimistični Cannonier na konferenciji za medije nakon svoje pobjede.

Poprilično je sigurno da on neće biti sljedeći izazivač. Israel Adesanya trebao bi po svemu sudeći dobiti priliku revanširati se Alexu Pereiri, a nakon toga (ne bude li trilogije), na red će vjerojatno doći pobjednik borbe između Roberta Whittakera i Paula Coste. Što se Cannoniera tiče, njemu se trenutno ne nudi pretjerano puno opcija, jer Whittaker i Costa trebali bi se boriti u drugom mjesecu, dok Marvin Vettori ima zakazan meč u trećem mjesecu protiv Romana Dolidzea. Derek Brunson ostaje kao jedina slobodna opcija unutar top 5, ali njega je Cannonier porazio u drugom mjesecu ove godine.

Ne ide Jaredu u prilog činjenica da je Stricklanda podosta tijesno porazio i nije to bila izvedba koja bi ga preko reda gurnula u napad na titulu. Sean smatra da je čak i pokraden u toj borbi, ali Cannonier se ne slaže s njim.

‘‘Bio sam uvjeren da sam dobio barem tri od pet rundi, a time i cijelu borbu.‘‘, ukratko je pojasnio Jared, a zatim se osvrnuo na Stricklandov nastup.

‘‘On je dobar u stvarima koje radi tijekom borbe. Jako dobar je u kretanju prema naprijed, bacanju prednjeg direkta, a zatim izvlačenju iz distance. Kad god bih mu dao naznaku da ću krenuti u napad, on je već bio spreman povući se ili baciti kontru krošeom.‘‘, pohvalio je Cannonier svog protivnika koji je pružio taktički dobar, ali za pobjedu nedovoljno dobar nastup.

Linker
19. svibanj 2024 13:41