UFC

Cannonier završio Hermanssona i šokirao krcatu dvoranu u danskoj metropoli

Cannonier vs. Hermansson
UFC Fight Night 160 održan u Kopenhagenu promovirao je jedno novo ime u vrh srednje kategorije najveće svjetske MMA promocije, a to je Jared Cannonier koji je prekidom početkom druge runde savladao Jacka Hermanssona. Impresivan debi u promociji upisao je Mark Madsen, dok je novu pobjedu na putu prema vrhu veltera upisao Gilbert Burns,

Jared Cannonier još jednom je pokazao koliko dobar borac srednje kategorije može biti, savladavši kao autsajder Jacka Hermanssona, borca koji je uz sebe imao podršku rasprodane dvorane u Kopenhagenu. Bila je to borba kakva se mogla očekivati, u kojoj je borac iz Norveške od samog starta krenuo po rušenje. I uspio je to vrlo brzo u prvoj rundi i to čak dva puta, no Cannonier se oba puta brzo vratio na noge. Prepoznao je Hermansson kako neće biti lako provesti svoju taktiku u djelo i pokušava nešto na nogama, no tu je naletio na boljeg. Napadao je, ali i primao udarce iz kontre te je tako sigurno izgubio prvu rundu. Odmah na otvaranju druge mijenja se tijek borbe tako što je Cannonier sad napao. To je iznenadilo Hermanssona koji se brzo našao na podu, tamo je krenuo s udarcima i onesposobio glavnu zvijezdu ove priredbe te sucu nije preostalo drugo nego da prekine borbu.

Vrlo lak posao u svojoj prvo UFC borbi imao je bivši srebrni olimpijac Mark O. Madsen. Danilo Belluardo bio je daleko od dostojnog protivnika za ovog Danca koji je sve rutinski odradio. Borbu je vrlo brzo odveo na pod, tamo je krenuo dominirati i nakon samo 72 sekunde sudac je shvatio kako Belluardo nema nikakvog odgovora te da je sve gotovo. Gilbert Burns u potpunosti je pogodio odlukom da po drugi put u kratkom vremenu prihvati borbu kao zamjenski protivnik. Nakon što je to napravio u Urugvaju gdje je savladao Alexeya Kunchenka, sad je to ponovio u Danskoj, gdje je bio bolji od Gunnara Nelsona koji je uz sebe imao podršku punih tribina. To mu je pomogla u prvoj rundi, gdje je uspio odraditi posao onako kako je on htio. No, kako je borba prolazila, tako se Islanđanin činio sve umorniji te je Brazilac pronalazio sve više rupa u njegovoj igri. Očito je kako Nelson nije došao u potpunosti spreman, budući da treću rundi više nije znao što da pokuša, jednostavno je išao na hrvanje i u tom procesu je primao veliki broj udaraca. Uzeo je Nelson prvu rundu, no druge dvije uvjerljivo su pripale Brazilcu koji je sad unutar niza od četiri pobjede.

Najzanimljivije dvije i pol minute priredbe pružili su Ion Cutelaba i Khalil Rountree Jr. Očekivala se otvorena borba u kojoj će se tražiti prekid, a upravo to se dogodilo. Cutelaba je u samom početku borbe izdržao opaki nalet Rountreeja koji ga je pogodio nogom u glavu, a onda još nekoliko puta ozbiljno ugrozio, da bi Moldavac odgovorio rušenjem. Na podu je vrlo brzo došao do dobre pozicije iz koje je krenuo nanositi štetu, Rountree na to nije odgovorio na pravi način i borba je bila gotova. Novu pobjedu svojom "specijalkom" tj. Von flue gušenjem upisao je Ovince St. Preux. I to još jednom u situaciji gdje se činilo kako protivnik ima kontrolu nad borbom. Michal Oleksiejczuk uvjerljivo je uzeo prvu rundu njihove borbe potpunom dominacijom na nogama, gdje su posebno dobro izgledali udarci u tijelo i izgledalo je kako da je St. Preux u potpunosti potrošen. Očekivalo se kako će Poljak tako nastaviti i u drugoj rundi, no zapravo se dogodilo potpuno suprotno. St. Preux se tijekom odmora oporavio, počeo pogađati, a posebno su dobro izgledala koljena u tijelo. Sredinom runde dolazi do rušenja gdje OSP ulazi u polugard, a vrlo brzo i zatvara spomenuto gušenje.

Glavni program otvoren je borbom kojoj se danska publika najviše veselila. Povratak Nicolasa Dalbya u UFC dobro je krenuo za domaćeg borca, budući da je agresivno napao i nanio nekoliko ozbiljnih udaraca Alexu Oliveiri. Ipak, Brazilac sredinom runde upisuje rušenje i kontrolira borbu gotovo sve do kraja runde. Dalby se pred kraj okrenuo, no nije bilo dovoljno za djelovati na dojam sudaca. Drugu rundu Dalby je sjajno otvorio udarcem nogom u glavu, a nakon toga i rušenjem. Prije nego se Brazilac ustao, uspio je Dalby napraviti dovoljno za uzeti rundu. Treću rundu Oliveira otvara bolje, dolazi do rušenja i drži kontrolu na podu. No, odjednom sudac odlučuje borce podići na noge i Dalby to koristi tako da preokreće situaciju, prvo je dobro pogađao na nogama, a onda odvodi borbu na pod gdje postaje dominantni borac, a s nekoliko udaraca laktovima potvrđuje pobjedu na sudačkim karticama.

U glavnoj borbi uvodnog programa, John Phillips upisao je pobjedu jednim od najbržih prekida u 2019. godini, savladavši Alena Amedovskog nakon samo 17 sekundi borbe. Od sedam borbi uvodnog programa prekidom je slavio još tek Jack Shore, koji je u trećoj rundi ugušio Nohelina Hernandeza. Spomenute dvije borbe bile su prva i posljednja na "prelimsima", dok su sve preostale otišle do sudačke odluke. Marc Diakiese savladao je Landa Vannatu, a Lina Lansberg napravila je veliko iznenađenje nanijevši prvi poraz u karijeri jednoj od najvećih favoritkinja na programu, Macy Chiasson. Ismail Naurdiev bio je bolji od Siyara Bahadurzade, a Makhmud Muradov od Alessia Di Chirica. Vrlo zanimljiv slučaj dogodio se u borbi koju smo ostavili za posljednju. Giga Chikadze savladao je podijeljenom odlukom Brandona Davisa, no pobjednikom nije proglašen u kavezu. Naime, jedna sudačka kartice bila je krivo zbrojena pa je u kavezu borba proglašena neodlučenom, da bi tek tijekom odvijanja već iduće borbe bilo javno objavljeno kako je došlo do greške i kako je Gruzijac slavio u svojoj prvoj UFC borbi.

UFC Fight Night 160 - Rezultati

Jared Cannonierdef.Jack HermanssonTKO (udarci)R20:41
Mark Madsendef.Danilo BelluardoTKO (udarci)R11:12
Gilbert Burnsdef.Gunnar NelsonJednoglasna sudačka odluka
Ion Cuțelabadef.Khalil Rountree Jr.TKO (udarci)R12:35
Ovince Saint Preuxdef.Michał OleksiejczukSubmission (Von Flue gušenje)R22:46
Nicolas Dalbydef.Alex OliveiraJednoglasna sudačka odluka
John Phillipsdef.Alen AmedovskiKO (udarci)R10:17
Makhmud Muradovdef.Alessio Di ChiricoJednoglasna sudačka odluka
Ismail Naurdievdef.Siyar BahadurzadaJednoglasna sudačka odluka
Giga Chikadzedef.Brandon DavisPodijeljena sudačka odluka
Lina Länsbergdef.Macy ChiassonJednoglasna sudačka odluka
Marc Diakiesedef.Lando VannataJednoglasna sudačka odluka
Jack Shoredef.Nohelin HernandezSubmission (RNC)R32:51
Linker
04. svibanj 2024 10:01