UFC

Charles Oliveira o razlogu poraza od Makhacheva: ‘Nikada to nisam činio, neću ponoviti tu grešku‘

Islam Makhachev (lijevo) vs. Charles Oliveira (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije poradit će na fokusu uoči revanša

Uistinu neprepoznatljivo izgledao je Charles Oliveira u desetom mjesecu prošle godine na UFC 280 eventu. Islam Makhachev lakoćom je porazio Oliveiru, a do pobjede je došao ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Makhachev je na taj način postao i prvakom UFC-ove lake kategorije, a Oliveira je morao izboriti novi napad na titulu.

Brazilac je nakon tog poraza uzeo nešto dulju pauzu, a vratio se u šestom mjesecu ove godine na UFC 289 priredbi. Oliveira je u Kanadi porazio Beneila Dariusha tehničkim nokautom u prvoj rundi, a ta pobjeda osigurala mu je revanš protiv Makhacheva. 21. listopada (10. mjesec) gledati ćemo njihov novi međusobni obračun, a Olivera je gostujući u Trocacao Franca podcastu otkrio gdje leže razlozi njegovog lošeg prošlogodišnjeg izdanja.

‘To je jedina borba uoči koje sam pričao sranja, ta protiv Islama. Napravio sam pogrešku i ta se pogreška više neće ponoviti. Samo jednom u životu možemo napraviti određenu pogrešku. Jednom kad pogriješite, ne smijete ponoviti tu istu pogrešku, jer onda krećete silaznom putanjom. Neću to opet napraviti.‘‘, rekao Oliveira, a potom je nastavio pojašnjavati svoje loše izdanje.

‘‘Pogledate li sve moje mečeve, shvatit ćete da te večeri nisam pružio niti 10 posto onoga što mogu. Pritom ne pričam o mišljenju hejtera ili analitičara koji konstantno pričaju gluposti, nego o ljudima koji se razumiju u borbu. Pogledate li što sam govorio uoči mečeva, jedino sam protiv Islama izašao iz svojih okvira i pričao ponešto sranja. Neće se ponoviti.‘‘, zaključak je Oliveire.

Mnogi su ususret njegovom meču protiv Makhacheva primijetili da Oliveiru pomalo obuzima slava. ‘‘Do Bronx‘‘ je u tjednu uoči borbe bio fokusiran na mnoštvo raznih aktivnosti koje nisu bile pretjerano vezane za samu borbu. Tako je između ostalog šetao i lava u Abu Dhabiju, a njegov fokus očito nije bio na istoj razini kao inače. Ovaj put Oliveira sprema drukčije izdanje.

‘‘Samo želim biti sretan. Želim se pojaviti u pravom izdanju i boriti, znate? Nadam se onom izdanju koje pokazujem u svim ostalim mečevima. Budem li odradio nastup kao što ga uvijek odrađujem, definitivno ćemo gledati drukčiju borbu i rezultat neće biti. Gladan sam i žedan sam, spreman sam za ovo. Rođen sam spreman i želim ispisivati povijest, ali najbitnije je da sam sretan i foksuiran. Imamo mnoštvo vremena do same borbe, a samo želim biti okružen ljudima kojima je stalo do mene i koji će me gurati do razine na kojoj trebam biti.‘‘, dodao je Oliveira.

Mi se silno veselimo revanšu njega i Makhacheva, jer činjenica je da Oliveira nije dobro izgledao u prvom meču. Je li uistinu razlog ležao u njegovom manjku fokusa ili je Makhachev jednostavno osjetno bolji borac, saznati ćemo kroz malo više od mjesec i pol dana.

Linker
17. svibanj 2024 04:31