UFC

Chimaev bi mogao uskoro u borilište, procurila informacija o protivniku kojeg mu je UFC namijenio

Khamzat Chimaev

 Screenshot
Ime do kojeg su mediji došli zapravo je podosta očekivano

Jako malo vremena u borilištu trebalo je Khamzatu Chimaevu da se ponovno probudi hype koji je on sam stvorio svojom pojavom na UFC-ovom Fight Islandu još prošlog ljeta, a koji je malo utihnuo zbog njegovog izostanka iz borilišta. Neki čudan prst sudbine doveo je tada do pozitivnog COVID-19 testa Duška Todorovića, nakon kojeg je upravo "Borz" kao zamjena uskočio u borbu protiv Johna Phillipsa. I tu je krenula priča o ovom nevjerojatnom borcu.

Pobjedom protiv Lija Jinglianga sve je uvjerio u to kako je on nešto posebno. Uostalom, neovisno kakvi su mu protivnici bili, a na UFC rosteru ipak ne može biti netko tko je "truba", biti samo dva puta pogođen u četiri borbe je nešto što je do njegove pojave bilo nezamislivo. I upravo zbog toga svi s nestrpljenjem čekaju objavu njegove iduće borbe. Neupitno je da je došlo vrijeme testirati ga protiv nekoga od elite.

Kako se čini, upravo to će se dogoditi. Naime, Frontkick.online došao je do informacije koje su prenijeli i drugi mediji, kako je Khamzatu ponuđena borba protiv Gilberta Burnsa te kako su pregovori u tijeku. Za sada nije poznato puno više osim toga te dodatka kako bi UFC htio tu borbu organizirati u siječnju, a ne u prosincu, što je Khamzat sam odabrao kao termin koji mu se najviše sviđa.

Burns uistinu djeluje kao vrhunski ispit, budući da se radi o borcu odličnom na nogama, ali još boljem u parteru, posebno s leđa. Ako bi protiv njega Khamzat uspio provesti u djelo svoju standardnu taktiku odvođenja borbe na pod te dominacije u parteru, potvrdilo bi se kako je uistinu nešto posebno. Zapravo, ne samo to, nego borac koji je spreman u što skorije vrijeme napasti i titulu prvaka.

Što se tiče Burnsa, on je početkom ove godine napao titulu te je u jednom trenutku Kamarua Usmana bacio u probleme s kakvim se prvak do tada nije susreo. Ipak, lošu je taktiku nakon toga odabrao Gilbert te nije uspio završiti borbu. Usman se oporavio te preokrenuo borbu kasnije završivši njega. Burns se vratio nakon toga savladavši Stephena Thompsona i trenutno djeluje kao da mu samo jedna velika pobjeda nedostaje do osiguravanja referenci potrebnih za novi napad na titulu. Gašenje "Chimaev hypea" sigurno bi bilo dovoljno za poslužiti toj svrsi.

Linker
18. svibanj 2024 23:09