UFC

Ciryl Gane podržao Ngannoua: ‘Kada pokušavate ratovati s UFC-om, želite ostati pri svome stavu‘

Francis Ngannou i Ciryl Gane 

 FREDERIC J. BROWN/AFP/Profimedia
Gane je rekao kako može biti više razloga za takav odnos između Ngannoua i UFC-a, no najvjerojatniji je taj da Ngannou želi boksati za puno veći novac

Pojas u teškoj kategoriji je trenutno bez vlasnika, a razlog je naravno taj što je Francis Ngannou napustio UFC. Cirly Gane i Jon Jones će se već idućega mjeseca boriti za titulu prvaka u teškoj kategoriji, a bit će to Jonesov povratnički meč i debi u teškoj kategoriji.

O Ngannouovom odlasku iz UFC-a se još uvijek aktivno govori, a on je sada slobodan borac te može potpisivati i boriti se za bilo koga, no jasno je da je njegova najveća želja i cilj borba s Tysonom Furyjem. Ngannou se s UFC-om nije mogao dogovoriti oko uvjeta, a Ciryl Gane je podržao bivšeg protivnika te je rekao da ima pravo:

‘‘Mislim da kada ste u poziciji u kojoj želite ratovati s UFC-om, želite ostati pri svome stavu. Nisam iznenađen Francisovom odlukom. Ja imam nekoliko pogleda na cijelu situaciju. Možda jednostavno želi prestati s MMA karijerom i otići u boks zaraditi neki novac. To je njegov izbor i mislim da nije pogriješio‘‘, rekao je Gane za MiddleEasy.

‘‘Puno ljudi me je sad pitalo želim li se osvetiti Francisu. Rekao sam da ne želim. Ja samo želim pojas i pomirio sam se s tim porazom. Nije bio nekakav smiješan poraz, to je bila jako, jako bliska borba. Ne boli me to, tako da sam u redu s tim porazom‘‘, dodao je.

Na samom kraju je rekao kako je jako uzbuđen zbog borbe s Jonesom, a njegova reputacija je nešto što uvelike motivira Ganea.

‘‘Tako sam uzbuđen jer mi je trener rekao da kad je Jones posljednji put bio prvak, ja sam još uvijek igrao košarku. To je sve još uvijek jako ludo za mene, mladog tipa s mladom karijerom‘‘, zaključio je Gane.

Linker
13. svibanj 2024 17:06