UFC

Cody Garbrandt saznao ime sljedećeg protivnika: Ovo je borba u kojoj mora pobijediti

Cody Garbrandt

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije borit će se protiv nerangiranog borca

Nakon dva poraza u 2021. godini, Cody Garbrandt ne može se pohvaliti niti uspješnom 2022. godinom. Ipak, ne može se reći da je ovo bila i neuspješna godina za bivšeg prvaka UFC-ove bantam kategorije, jer Cody nije upisao niti jedan jedini nastup.

Dvaput je Garbrandt imao ugovoren meč protiv Ranija Yahye, ali u oba navrata Yahya je otkazao nastup. Codyju se nakon drugog otkazivanja tražio novi protivnik, ali Garbrandt se također ozlijedio i morao je otkazati nastup zakazan za 1. listopada (10. mjeseca). UFC i Garbrandt odlučili su krenuti dalje nakon što se mečevi s Yahyom nisu uspjeli održati i Garbrandt je sada dobio novog protivnika.

Julio Arce (18-6-0, 5-4 UFC) bit će njegov sljedeći protivnik, a borba je ugovorena za 4. ožujka (3. mjesec) i UFC 285 event. Službene potvrde još nema, ali brojni izvori potvrdili su točnost informacije za MMA Fighting.

Arce je borac protiv kojeg bi Garbrandt zapravo trebao tražiti povratak pobjedama i povratak samopouzdanja. Ne treba podcijeniti 33-godišnjeg Arcea, ali radi se o borcu koji ipak ne pripada samoj eliti.

Ove godine odradio je dva nastupa pod okriljem UFC-a, a godinu će okončati s polovičnim uspjehom. Proljetos je porazio Daniela Santosa jednoglasnom odlukom sudaca, a u 11. mjesecu izgubio je od Montela Jacksona, također jednoglasnom odluko.

Arceova najzvučnija pobjeda svakako je ona protiv Dana Igea početkom 2018. godine, u UFC debiju. Nakon toga porazio je i Daniela Teymura, kao i Juliana Erosu i Andrea Ewella. Poraze je upisivao od Sheymona Moraesa, Hakeema Dawodua, Songa Yadonga i spomenutog Montela Jacksona. Miksao je Arce kategorije (perolaku i bantam), a samo ga je Song Yadong uspio završiti kad su Arceovi mečevi pod okriljem UFC-a u pitanju. Kinez ga je pobijedio tehničkim nokautom, a Cody Garbrandt zasigurno će potražiti pokoji savjet od Yadonga.

Song Yadong kao i Garbrandt, član je Team Alpha Malea i dugi niz godina su timski kolege. Garbrandt od ove godine trenira i u Xtreme Couture Gymu i bit će vrlo zanimljivo vidjeti u kakvom će se izdanju pojaviti u trećem mjesecu sljedeće godine.

Sredinom ove godine proslavio je 31. rođendan i vremena za vratiti se u vrh zasigurno ima. Nažalost, pet poraza u posljednjih šest nastupa dobrano su utjecali na njegovo samopouzdanje, a mnogi su mišljenja da Garbrandtova brada više ne može podnositi udarce. Četiri od spomenutih pet poraza upisao je nokautom, ali Julio Arce srećom po Codyja nije poznat kao ubitačan nokauter. Arce je pet puta slavio nokautom u cijeloj svojoj karijeri, a iza sebe ima 24 meča.

Izgubi li Garbrandt i ovaj meč, stvarno je teško zamisliti nastavak njegove karijere, posebice pod okriljem UFC-a.

Linker
19. svibanj 2024 13:56