UFC

Cody Garbrandt vratio je samopouzdanje: ‘Ispravljam pogreške i penjem se ka vrhu‘

Cody Garbrandt

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije zadovoljan je svojim nastupom na UFC 285 eventu

Biti ili ne biti, tako bi se mogla opisati važnost prošlog nastupa Codyja Garbrandta. Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije jednostavno je morao pobijediti na UFC 285 eventu. Trevin Jones borac je daleko od samog vrha kategorija i da je Cody upisao još jedan poraz, bilo bi jasno da više nema mjesta u UFC-u.

Srećom po Codyja, treći poraz zaredom nije mu se dogodio, nego prva pobjeda nakon sredine 2020. godine. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Jonesa, ali nije sve prošlo glatko. Prve dvije runde Garbrandt je bio vidno bolji i Jones se mučio s njegovom brzinom. Garbrandt je u trećoj vidno usporio, a bilo je trenutaka gdje je djelovao blago uzdrmano. Meč je završio kao donji u parteru i tu je rundu čisto izgubio.

Unatoč ne baš impresivnom izdanju, Garbrandt je vratio dio samopozudanja tom pobjedom, a u razgovoru za BT Sport izjavio je da vjeruje kako sada dolaze puno bolji rezultati za njega.

‘‘Ispravljamo pogreške koje sam radio i krećemo prema naprijed. Penjemo se nazad ka vrhu. Vjerujem da su mi se vratili ljubav i strast. Naravno da je naporan rad uvijek prisutan. Rođen sam i odgojen za ovo. Imam dobar tim iza sebe, a Dewey Cooper uvijek donosi određenu energiju. Svakog jutra se budim uzbuđen jer mogu raditi s njima. Ne radi se o tome da moram, nego želim. Takva je privilegija raditi s trenerom na toj razini. Ovaj sport je nevjerojatan i strašno je evoluirao. Tako sam sretan zbog pobjede i sada ću rasti nastavno na tu pobjedu.‘‘, rekao je Cody.

Garbrandt je inače preselio iz Sacramenta i napustio je Team Alpha Male. Sada stanuje u Las Vegasu gdje surađuje s legendarnim kickboksačem Deweyjem Cooperom. Očito je vrlo zadovoljan suradnjom, ali preostaje nam vidjeti što će se dogoditi nakon prvog poraza. Morat će puno impresivnije izgledati u narednim mečevima ako želi doći do pobjede, jer Trevin Jones je ipak borac iz donjeg doma bantam kategorije.

Linker
20. svibanj 2024 01:34