UFC

Conor McGregor reagirao na novu impresivnu pobjedu Josea Alda

Jose Aldo i Pedro Munhoz
 Alex Bierens de Haan/Getty Images /AFP
Legendarni Brazilac došao je do nove impresivne pobjede u bantam kategoriji

Vrhunski posao odradio je Jose Aldo protiv Pedra Munhoza, u sunaslovnoj borbi UFC 265 priredbe. Čini se da je 34-godišnji Brazilac zapravo tek sad osjetio bantam kategoriju na pravi način te možda je čak prerano napao njenu titulu. Prošlog ljeta bolji od njega bio je Petr Yan, no ono što je nakon toga napravio protiv Marlona Vere, a sad i protiv Munhoza daje za pretpostaviti kako to možda nije bila jedina Aldova prilika titulu divizije do 61.5 kilogram i osvojiti.

MMA zajednica oduševljena je nastupom bivšeg dugogodišnjeg prvaka perolake kategorije, a posebno je u oko upao komentar Conora McGregora. Upravo on je borac koji je Alda skinuo s trona na koji se nakon toga Jose privremenom titulom djelomično vratio, ali do one prave unatoč dva pokušaja protiv Maxa Hollowaya nije došao. Upis bi neke mogao i iznenaditi.

"Jose Aldo je prava legenda", napisao je Conor, time odajući poštovanje borcu koji i nakon toliko ratova iza sebe još uvijek može odraditi impresivnu izvedbu protiv jednog od najboljih boraca kategorije.

Conor je prije borbe protiv Alda rekao uistinu puno toga ružnog, zapravo pripremu za borbu odradio je u svom stilu. Ipak, nakon što je Brazilca nokautirao u 13. sekundi njihove borbe, više nikad nije rekao nešto negativno, nego je štoviše više puta Joseu iskazivao poštovanje ili čak divljenje.

Tko zna kako bi bilo da je Conor bio je Aldovom mjestu, odnosno da je Brazilac uspio savladati njega. Ovako mu je Irac možda na neki način i zahvalan. Da Aldo nije naletio na njegov lukavi isplanirani prvi udarac, ne možemo znati bi li McGregor došao do baš ovakve razine slave i popularnost kakvu već godinama ima.

Linker
19. svibanj 2024 04:36