UFC

Conor McGregor stao na UFC-ovu stranu: ‘Ngannou je sve dobio od UFC-a, mislim da je pogriješio‘

Conor McGregor i Francis Ngannou

 Screenshot (youtube, Mma Fighting, Ufc)
Irac kao najveća UFC-ova zvijezda očekivano nije istupio protiv svog poslodavca

Puno je polemike oko situacije između Francisa Ngannoua i UFC-a. Neki su na strani Ngannoua i smatraju njegov potez odlaska iz promocije hvalevrijednim. ‘‘Predator‘‘ se navodno pokušao izboriti za više slobode, odnosno za veća prava boraca unutar organizacije.

Neki će reći da se zapravo borio samo za sebe, što naravno nije isključeno. Čak i da se borio sam za sebe, nema sumnje da bi pokrenuo određenu lavinu promjena u slučaju da je UFC pristao na njegove uvjete. Promocija ipak nije podlegla pritisku prvaka teške kategorije i došlo je do razilaženja. UFC je izgubio prvaka ‘‘kraljevske kategorije‘‘, a Ngannou je ostao bez prilike natjecati se s najboljim borcima na svijetu.

Puno je onih koji ističu da UFC na kraju krajeva nudi puno bolje uvjete od drugih i da Ngannoua nitko nije najterao da potpiše prethodni ugovor kojim očito nije bio zadovoljan. Dakle, svako je zauzeo jednu stranu, a Conor McGregor također je vrlo jasan po pitanju strane kojoj se odlučio prikloniti.

‘‘Razmislite što je sve Ngannou dobio. Bio je u tom UFC-ovom ‘Performance Instituteu‘, koristio je svu opremu, sve njihovo. Nije morao ništa platiti. Smjestili su ga, sve mu je bilo osigurano. Iskreno, mislim da je pogriješio. Nisam bio siguran zašto je tako postupio. Donekle je izgubio svoj sjaj (reputaciju) zbog načina na koji se to odvilo, ali želim mu sve najbolje.‘‘, između ostalog rekao je Conor McGregor gostujući u MMA Houru.

Ariel Helwani vjerojatno se nadao da će se i Conor okrenuti protiv UFC-a, te da će složiti s Francisovom odlukom, ali McGregor je ostao privržen UFC-u i u nastavku razgovora izjavio je kako želi surađivati s tom kompanijom do kraja svoje karijere.

Očito ‘‘Notorious‘‘ ne vidi nikakve mane bivanja u UFC-u, ali teško je očekivati da bi Conor kritizirao UFC-u, naročito nakon svih privilegija koje je dobio. Primjera radi, McGregor je borac kojemu je UFC dopustio boksački meč protiv Floyda Mayweathera, a nešto slično tražio je i Ngannou. ‘‘Predator‘‘ se želi okušati u velikom boksačkom meču protiv Tysona Furyja ili Deontayja Wildera, ali čelnici UFC-a nisu htjeli niti pregovarati o nečemu takvom. Zato Conor možda ipak nije objektivna osoba u ovoj diskusiji.

Linker
19. svibanj 2024 12:08