UFC

Conorov trener otkrio kad je došlo do loma, ali i dodao: ‘Cijeli kamp imali smo problem s ozljedom‘

Conor McGregor vs. Dustin Poirier
 Stacy Revere/Getty Images/AFP
Glavni trener vjeruje da je Conor imao borbu pod kontrolom u trenucima kad je došlo do ozljede

John Kavanagh kroz cijelu je karijeru Conora McGregora njegov svojevrsni glas razuma. Dugogodišnji glavni trener SBG dvorane jedna je mirna osoba vrlo realnih pogleda na sve što se događa i zbog toga je zanimljivo čuti njegova razmišljanja. Posebno ako su vezana uz tek održanu borbu, u ovom slučaju borbu njegovog najpoznatijeg borca protiv Dustina Poiriera.

Priliku saznati što John misli dobila je Laura Sanko tijekom "livea" na Instagramu i tim putem saznala je neke bitne informacije, uključujući onu o nečemu što je moglo prethoditi lomu noge koji je borbu presudio.

"Neka vrsta ozljede tog gležnja bila je s nama kroz cijeli kamp. Napravili smo i rendgensku snimku. Je li to odigralo ulogu u tome da ga je oslabilo? Ne mogu znati. Bili smo prije par tjedana kod liječnika. Moglo je imati veze s tim. Nekako mi je nevjerojatno da mlad i zdrav čovjek u formi može tako pogoditi lakat i slomiti nogu, bez da je već nešto bilo krivo. Ali, o tome možemo danima razmišljati", otkrio je Kavanagh, odmah potvrdivši kako je upoznat s točnim trenutkom kad je do ozljede došlo.

Conor nije bio spreman Dustinu priznati kako je do ozljede došlo zbog blokiranog udarca, no Kavanagh kaže kako je upravo to odlučilo borbu, odnosno nezgodan trenutak u kojem je došlo do kontakta Conorovog zgloba i Dustinovog lakta.

"Udario je nogom, a nakon toga je napravio prednji ubodni udarac. Tu je došlo do frakture. Agresivno je napao nogom, Dustin je postavio ruku i noga je zastala na laktu gotovo jednako kao kod ozljeda Andersona Silve i Chrisa Weidmana. Jedino što je njihova noga ostala na cjevanici, a Conorova na laktu", opisao je trenutak čije se video snimke zapravo vrlo lako mogu pronaći po društvenim mrežama.

Što se tiče same borbe, trener tu dijeli podjednako razmišljanje sa svojim borcem. Kaže kako je sve išlo po planu te da bi druga runda sigurno donijela smjer borbe koji im u potpunosti odgovara.

"Sve je izgledalo fantastično. Mislim da je Conor bio jako, jako dobar. Niti malo nisam bio zabrinut. Zapravo sam bio jako sretan. Na četiri minute i 30 sekundi pa čak i na 4:45, sve je izgledalo dobro. Energija je bila dobra, tehnika je bila dobra. Trebalo je napraviti par izmjena u pauzi između rundi i mislim da bismo u drugoj rundi bili na pravom putu prema završetku ili barem kontroli ritma do kraja borbe", objasnio je svoje viđenje, ali je nakon toga i čestitao Dustinu na pobjedi.

Što je još sve Kavanagh rekao, najbolje da pogledati klikom na video unutar teksta.

Linker
18. svibanj 2024 17:06