UFC

Cormier o mogućem meču Miočića i Jonesa: ‘Jon će biti fizički veći od njega‘

Daniel Cormier vs. Stipe Miočić

 Dalton Hamm/Zuma Press/Profimedia
DC se borio protiv obojice navedenih boraca i dobro poznaje njihove mogućnosti

Vijest o povratku Jona Jonesa u kavez ovog ljeta, privukla je velik interes MMA javnosti. Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti nije nastupao od drugog mjeseca 2020. godine, a u procesu je priprema za prelazak u tešku kategoriju.

UFC-ov predsjednik Dana White u razgovoru za TMZ Sports potvrdio je kako bi Jones trebao biti dio jednog od evenata koji pripremaju za ljeto te je dodao kako meč protiv Miočića ima smisla prema njegovom mišljenju.

Ubrzo nakon te izjave, fanovi, ali i borci te analitičari dali su se u analizu potencijalnog meča između Jonesa i Miočića. Henry Cejudo jedan je od prvih koji se oglasio te je izjavio kako je prema njegovom mišljenju Jones puno bolji borac te da bi to bila laka zarada za ''Bonesa''.

Treba uzeti u obzir kako je Jones nedavno trenirao u Fight Ready dvorani u Arizoni, a Henry Cejudo jedan je od trenera tamo. Dakle, ''Triple C'' donekle je pristran i subjektivan, a puno bolji uvid u cjelokupnu situaciju možemo dobiti od Daniela Cormiera.

Umirovljeni UFC-ov borac i bivši prvak dvaju kategorija, Daniel Cormier, dijelio je kavez s obojicom. Miočića je je jednom pobijedio, a dvaput je gubio, dok je od Jonesa u oba meča izgubio, ali drugi je preinačen u ''no contest'' zbog Jonesova pozitivnog dopinškog testa. Cormier je u DC&RC showu dao svoje viđenje potencijalnog obračuna Miočića i Jonesa.

''Vjerujem da je ovo izjednačen meč jer sam bio unutra s obojicom. Jones ima drukčija oružja od Miočića, ali Miočić ima neka luda oružja također. Za velikog tipa, on stvari radi jako, jako dobro, a ono što je zanimiljivo jeste činjenica da Jones prelazi iz niže kategorije. Stipe je cijelog života teškaš, ali Jones će biti fizički veći. Ako pogledate Jonesa sada, on je veliki dečko, a Miočić je mršav već neko vrijeme. Puno se priča nameće ovdje. Hoće li Stipe nabiti kilažu? Ostaje li Stipe nešto lakši? Spušta li Jones donekle kilažu kako se meč bliži?'', započeo je DC.

U nastavku svoje analize, Cormier je istaknuo kako je Miočić jedan od najboljih mogućih protivnika za Jonesa, ali ne zato što bi mu bio lagan protivnik, nego iz posve drugih razloga. Cormier vidi Miočića kao jednog od najvećih teškaša u povijesti te smatra kako bi se Jones trebao isključivo boriti protiv tako cijenjenih teškaša.

''Mislim da su ostali mečevi preriskantni. Iskren mislim da bi riskirao boreći se s bilo kim drugim u teškoj kategoriji. Što ako izgubi, a velika je mogućnost da se to dogodi.'', objasnio je Cormier svoj stav.

Poraz od Miočića zasigurno ne bi naštetio Jonesu i njegovoj reputaciji kao potencijalni porazi od boraca poput Derricka Lewisa, Toma Aspinalla ili Curtisa Blaydesa. Teška kategorija nudi puno veće mogućnosti da se sve okonča jednim dobrim udarcem i Jonesu takav rizik sigurno ne ide u prilog.

Linker
04. svibanj 2024 04:12