UFC

Cory Sandhagen ekspresno dobio odgovor na prozivke: Oglasili su se Dvalishvili i ‘Chito‘ Vera

Marlon Vera, Cory Sandhagen i Marlon Vera

 Screenshot (youtube, Ufc)
Jako je zanimljivo pri vrhu UFC-ove bantam kategorije, a visokorangirani izazivači spremni su na obračune

Jako važnu pobjedu za ostanak pri vrhu bantam kategorije upisao je Cory Sandhagen proteklog vikenda na UFC Vegas 60 eventu. Prekidom nakon četvrte runde Sandhagen je došao do pobjede nad Songom Yadongom i tako se vratio pobjedama nakon dva uzastopna poraza (T.J. Dillashaw i Petr Yan).

Sandhagen je u taj meč ušao kao četvrtorangirani izazivač UFC-ove bantam kategorije, a pobjedom vjerojatno neće napredovati u poretku, nego će samo zadržati svoju poziciju. Kad je napad na titulu u pitanju, Sandhagen će trebati minimalno još jednu, a vjerojatno još dvije pobjede. Nedugo nakon pobjede nad Yadongom, Sandhagen je iskazao želju za obračunom protiv Meraba Dvalishvilija ili Marlona Vere.

Gruzijac je trećerangirani izazivač bantam kategorije, dok ‘‘Chito‘‘ Vera okupira peto mjesto u poretku. Obojica se nadaju dobiti ‘‘title shot‘‘ nakon još jedne pobjede, a pobjeda nad Sandhagenom bila bi im dobar argument za napad na titulu. Stoga su obojica brzo odgovorili na Sandhagenovu prozivku.

‘‘Ako on to želi, onda će to i dobiti. Ne bježim niti od jedne borbe. Ja sam borac i borit ću se s bilo kime. Želim biti svjetski prvak. Ako želim osvojiti pojas, onda ne smijem bježati niti od jednog borca. Što god UFC odluči, ja sam spreman već ovog trenutka.‘‘, rekao je ‘‘Chito‘‘ Vera za UFC, dok je Merab ukratko odgovorio putem Twittera:

‘‘Moj odgovor je: da, naravno. Idemo!‘‘

Dakle, Sandhagen je ekspresno pronašao dvojicu zainteresiranih za obračun, a preostaje nam vidjeti koga će UFC odabrati. ‘‘Chito‘‘ Vera na papiru djeluje puno zanimljivije, barem iz perspektive gledatelja i fanova. Ekvadorac preferira otvoreni obračun u stojci, dok je Merab Dvalishvili prvenstveno hrvač koji uvijek teži odvesti borbu u parter.

Linker
18. svibanj 2024 20:56