UFC

Cory Sandhagen opleo po Henryju Cejudu: ‘Nije pošteno da se vrati, izgubi, a nakon toga bira s kim se želi boriti!‘

Cory Sandhagen

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Sandhagen trenutno ima dvije pobjede u nizu nakon slavlja protiv Vere i Yadonga

Henry Cejudo vratio se iz mirovine te je odmah dobio napad na pojas bantam kategorije, što bi se u nekom drugom slučaju možda činilo nepravedno, no tu se ne bi trebalo previše zamjerati. Uostalom, umirovio se kao prvak, a nije izgubio titulu.

Unatoč svim naporima, Cejudo je na kraju ostao kratak u pokušaju da vrati naslov prvaka izgubivši podijeljenom odlukom sudaca od Aljamaina Sterlinga u glavnom događaju UFC-a 288. Neposredno nakon te borbe, nije zvučao siguran u svoju budućnost, ali sve se promijenilo nekoliko dana nakon događaja kada je prozvao Sterlingovog prijatelja i suigrača, Meraba Dvalisvhilija, koji je trenutno u nizu od devet pobjeda.

U međuvremenu, Cory Sandhagen poziva na istu borbu protiv Dvalishvilija nakon njegove pobjede nad Marlonom "Chitom" Verom. S obzirom na to da su oba borca ​​pobijedila, Sandhagen vjeruje da je prikladniji za borbu s Dvalishvilijem, posebno imajući u vidu da je Cejudu već bila ispunjena želja kada se odmah vratio u borbu za naslov nakon završetka svoje mirovine te se naježi na pomisao da će Cejudo ponovno odlučiti kakav će biti rasplet ovih događaja.

"Još uvijek mi se ne sviđa ideja da se Henry vrati, izgubi i onda može pozvati bilo koju borbu koju želi. Trebali bismo se boriti Merab i ja, nije mi dobro kad vidim da bi Cejudo opet trebao birati svoje borbe", izjavio je Sandhagen te nastavio:

“Mislim da je to borba koja ima najviše smisla na papiru. Razgovarao sam s UFC-om i rekli su da će mi dati neke opcije. Prvo su morali vidjeti što će se dogoditi na UFC-u 288 i kako će se sve to odigrati, sada čekam da mi se jave.”

Sandhagen već nekoliko godina zauzima mjesto u vrhu ljestvice bantam kategorije, a jedini porazi su mu bili protiv sadašnjih ili bivših prvaka kategorije, Sterlinga, Petra Yana i T.J. Dillashawa. Trenutno ima dvije pobjede u nizu nakon slavlja protiv Vere i Songa Yadonga, a njegov stav za iduću borbu je jasan - prihvatit će bilo koga, pod uvjetom da će mu eventualna pobjeda donijeti priliku za novi napad na pojas.

Linker
16. svibanj 2024 22:53