UFC

Costa otkrio zašto je imao problema sa skidanjem kilograma te poručio: ‘Vjerujem da sam pobijedio‘

Paulo Costa
 Screenshot (youtube, Ufc)
Brazilac je sinoć poražen jednoglasnom odlukom u meču protiv Marvina Vettorija

Puno je bijesa navukao Paulo Costa na sebe tokom ovog tjedna. Brazilski borac srednje kategorije doveo je organizatore do niza problema zbog problema sa skidanjem kilaže. ''Borrachinha'' je bio debelo iznad granice za srednju kategoriju te je borba na kraju prebačena u polutešku kategoriju.

Costa je na kraju izgubio u meču protiv Vettorija koji je prema navodima Dane Whitea bio 12 ''pounda'' lakši tokom meča (5.44 kg). Iako Brazilca svi optužuju za neodgovornost i manjak profesionalizma, on je prilikom konferencije za medije pokušao objasniti zašto je imao problema sa spuštanjem kilaže.

''Jedini problem je taj da sam izgubio borbu i sada će izgledati kao da tražim izlike. Nemam izliku za ništa. Odradio sam dobar posao tamo, Marvin također. Čestitke njemu i meni. Međutim, imao sam određene probleme zbog kojih nisam uspio doći na svojoj uobičajenoj kilaži. Nekoliko tjedana nisam mogao trenirati zbog ozljede lijevog bicepsa.'', rekao je Paulo.

Brazilac je tokom borbe jako dobro radio svojom desnom nogom. Miksao je Costa svojom desnicom od low kickova pa sve do high kickova. Vettori je sve te udarce hrabro primao, a Costa je opisao kako se osjeća nakon 25 minuta teške borbe.

''Fizički se dobro osjećam, ali moje stopalo je balon. Puno sam ga udarao u tijelo i glavu. Mislim da su njegova lijeva ruka i tijelo u bolovima. Ne razumijem kako su suci bodovali ovaj meč. Vjerujem da sam pobijedio'', izjavio je Brazilac.

Inače, sve tri sudačke kartice pokazale su rezultat 48-46. ''Borrachinha'' je osvojio drugu i petu rundu, dok su preostale tri pripale Vettoriju. Međutim, razlika od dva boda napravila se jer je Costi oduzet jedan bod tokom druge runde. Tada je došlo do uboda u oko Talijana od strane brazilskog borca, a iako je sudac Jason Herzog prvotno samo upozorio Costu, na koncu mu je oduzeo bod. ''Borrachinha'' smatra kako je takva odluka bila prestroga.

''On je jako dobar sudac i ne razumijem zašto mi je oduzeo bod za prvi prekršaj. Stvarno ne razumijem.'', dodao je Paulo Costa.

Izgubio Costa taj bod ili ne, činjenica je da bi svakako bio poražen jer je Vettori osvojio tri runde naspram Brazilčeve dvije. Što se njegove kilaže tiče, možda je Brazilac uistinu podbacio zbog spleta nesretnih okolnosti i ozljeda s kojima se mučio, no predsjednik UFC-a Dana White izjavio je kako Costa mora preći u polutešku kategoriju.

Linker
16. svibanj 2024 06:53