UFC

Costa za nastavak karijere prihvaća samo jednu borbu: ‘Želim završiti njegov život!‘

Paulo Costa

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Poraz u posljednjoj borbi nešto je što je Brazilcu izuzetno teško palo

Krajem listopada prošle godine napokon je održana borba UFC-ove srednje kategorije koja je uz sebe donijele visoke tenzije, između Marvina Vettorija i Paula Coste. Duel u tom trenutku dva posljednja izazivača završio je pobjedom Talijana jednoglasnom sudačkom odlukom. Odlukom na koju nitko nije mogao imati prigovora, sve je bilo čisto i jasno.

Costa je tim putem razočarao. Imao je potpuno krivi pristup borbi, a i puno brže od Vettorija se potrošio. Nekako je vratio snagu za posljednju rundu, koju je dobio i popravio ukupan rezultatski dojam, ali bilo je prekasno. Dogodio mu se drugi poraz u nizu te se morao pomiriti sa situacijom u kojoj je.

No, problem je što se nije pomirio. Kako je rekao u razgovoru za brazilski AG Fight, ta borba za njega još uvijek nije gotova i Vettori je jedini borac kojeg vidi kao svog protivnika u idućem nastupu.

"Rekao sam već Dani Whiteu kako sam se spreman odmah sada boriti protiv njega. To je jedina borba koja me zanima, nitko drugi. Osim ako je za titulu, no nisam glup. Nisam budala koja će sad na borbu za titulu gledati kao na nešto realno. Želim se boriti protiv njega i to je to. Ako nije on u pitanju, ne zanima me uopće boriti se. I to sam Dani dao do znanja", rekao je 30-godišnji Costa, borac koji ovim putem ne skriva svoje emocije.

Sve je to otišlo na osobnu razinu, a tenzije su zapravo još veće nego što su bile prije njihove borbe. Upravo zbog toga svega mu je poraz jako loše pao i ne može se pomiriti s istim. On ga motivira, ali samo za tu borbu.

"Nemam nimalo poštovanja prema njemu, želim završiti njegov život. On je šu*ak i budala. Došao je do pobjede protiv mene i sad nešto glumata, a zapravo je smrad, ujedno i dijete. Uskoro ćete vidjeti da je on prevara, ne zna niti hlačice nositi kako treba. Postoji fotografija gdje ih nosi naopako, ali i dalje glumi da je neka faca. Borit ću se opet protiv njega, to namjeravam i planiram", dodao je vrlo frustrirani bivši izazivač.

Osim što ga je pobijedio, Talijan ga je i preskočio na UFC-ov ljestvici srednje kategorije. No, tvrdi kako ta činjenica nije utjecala na to kako se on osjeća i kakvo mu je mišljenje o Vettoriju.

"Nije mi namjera boriti se protiv njega jer je uzeo moje mjesto na rankingu. Nije do toga. To je samo zbog toga kakva je on osoba, kakav je on smrad. Želim ga ozlijediti i odmah izbrisati poraz koji sam doživio protiv njega. Želim da se barem godinu dana ne bude u stanju vratiti nakon prebijanja kakvo ću mu priuštiti. Bijesan sam i jako ga želim povrijedi", zaključio je Brazilac.

Imao je on slične želje i prije njihove prve borbe pa svi znamo kako je završilo. Talijan je bio spremniji, imao je bolju taktiku i zasluženo je došao do pobjede. U takvom slučaju, posebno jer Vettori za isto nije zainteresiran, ne vidimo zašto bi UFC odlučio odmah sad još jednom odraditi tu borbu. Očito će se Brazilac morati pomiriti s tom situacijom ili se boriti protiv nekoga drugog. Izbor je na njemu.

Linker
18. svibanj 2024 10:15