UFC

Cris Cyborg nije sigurna treba li se Gustafsson umiroviti: ‘Pitam se je li dovoljno zaradio‘

Alexander Gustafsson

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iskusna brazilska borkinja na indirektan način kritizirala je plaće u UFC-u

Velika su očekivanja bila od povratka Alexandera Gustafssona u UFC-ov kavez. Dvije godine prošle su od njegova posljednjeg nastupa i poraza protiv Fabricija Werduma. Gus se tada neuspješno okušao u teškoj kategoriji, a proteklog vikenda vratio se u polutešku kategoriju.

Nikita Krylov bio je prikladan protivnik za povratak. Radi se o kvalitetnom borcu koji ipak ne pripada samom vrhu i trebao je poslužiti kao dobra uvertira i test ‘‘Maulerovih‘‘ sposobnosti. Nažalost, od onog starog Gusa nije ostalo apsolutno ništa i Krylov je za samo 67 sekundi prošao kroz jednog od najboljih švedskih MMA boraca u povijesti.

Bio je to četvrti uzastopni poraz za Gustafssona koji bi se možda ipak trebao vratiti mirovini. Očito je kako to nije borac koji je nekoć dobrano namučio Jona Jonesa, a pobjeđivao je i borce kao što su Glover Teixeira, Jan Blachowicz, ‘Shogun‘ Rua itd. Namučio je Gustafsson i Daniela Cormiera svojevremeno, a ‘‘DC‘‘ mu je putem Twittera uputio dobronamjerni savjet.

‘‘Gustafsson je gotov. Mora se povući, ovi udarci su jaki ali on je znao primati i jače. Nemaš više bradu, moraš otići, prijatelju. Svi mi imamo rok trajanja. Jedan si od najboljih koji nikad nije osvojio titulu.‘‘

Iako s 35 godina ‘‘Mauler‘‘ nije naročito star, naročito za više kategorije u kojima nastupa, teško se ne složiti s Cormierom. Ipak, Cris Cyborg smatra kako se tu nameću neka druga pitanja i problemi oko umirovljenja. Brazilska borkinja nije sigurna ima li Gustafsson uvjete za povlačenje.

‘‘Znam da se on borio za titulu više puta, ali moram se zapitati je li on zaradio dovoljno da se financijski umirovi.‘‘, odgovorila je Cyborg na Cormierov prijedlog.

Ovdje se može zaključiti kako Cyborg na neki način podbada UFC i Danu Whitea tako što ističe da niti borci iz samog vrha ne zarađuju dovoljno novca. Prema dostupnim informacijama sa Sports Dailyja, Gus je za meč protiv Werduma uprihodio 135 tisuća dolara, dok je za poraz od Anthonyja Smitha dobio 140 tisuća dolara. 2018. godine posljednji put se borio za titulu, a porazio ga je Jon Jones. Alexander Gustafsson tada je dobio honorar u iznosu od 530 tisuća dolara. Radi li se o dovoljno novca za povući se, vjerojatno samo Gustafsson zna. Ali sa sportskog aspekta, realnost je da ‘‘Mauler‘‘ više ne pripada najjačoj svjetskoj MMA promociji.

Linker
19. svibanj 2024 22:49