UFC

Damir Hadžović poražen u Londonu: Marc Diakiese ga izdominirao i sigurno došao do pobjede

Damir Hadžović

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nažalost nije imao odgovor na hrvanje i grappling od Diakiesea

U sklopu preliminarnog dijela odličnog londonskog UFC-a gledali smo i borbu bosanskohercegovačkog borca sa danskom adresom, Damira Hadžovića. Protivnik mu je bio Marc Diakiese, a kladionice su više vjerovale upravo njegovom protivniku te je Damir ušao kao ‘underdog‘. Hadžović je u posljednjih pet borbi slavio tri puta, a gubio je od ‘Moicana‘ i Giagosa. Diakiese je u istoj situaciji u trenutku borbe, tri pobjede u posljednjih pet nastupa. Jedan od poraza došao je od Rafaela Fizieva, borca kojeg mnogi smatraju budućnošću lake kategorije.

Prvu rundu Diakiese otvara snažnim rušenjem, gura Damira uz žicu i prolazi u polugard. Hadžović uspijeva vratiti protivnika u gard, no Diakiese zadaje neke sitne udarce u parteru uz poneki snažniji udarac. Nakon nekog vremena Diakiese pokušava uzeti leđa, no cijelu rundu je kontrolirao Damira u parteru te je uzeo sigurnu prvu rundu.

U drugoj rundi gledamo sličan scenarij. Početkom runde Diakiese opet ruši Damira, ponovno kontrolira u parteru bez previše štete. Sredinom runde Hadžović ustaje no samo na kratko jer ga Diakiese ponovno ruši, što se ponovilo dva puta. Krajem runde Damir se žalio na sudar glavama te ih Herb Dean razdvaja. Liječnik je dopustio nastavak borbe, a Damir pokušava rušenje no Diakiese brani i uzima i drugu rundu.

U trećoj rundi smo gledali isti scenarij, Diakiese je srušio Damira i dominirao na parteru uz poneki udarac. Pobjedu je odnio Diakiese jednoglasnom sudačkom odlukom, a imao je preko 12 minuta kontrole na parteru.

Amirkhani vs. Pearce

U sklopu preliminarnog dijela priredbe gledali smo još i mečeve između Makwana Amirkhanija i Jonathana Pearcea u perolakoj kategoriji, u kojem je Pearce odmah početkom borbe radio puno štete laktovima. Amirkhani je bio nešto bolji u grapplingu, no kako je borba odmicala, Pearce je preuzimao dominaciju i u tom dijelu. Zadavao je udarce u parteru te je Pearce pobijedio tekničkim nokautom.

Wood vs. Rose

U borbi između Nathaniela Wooda i Charlesa Rose u perolakoj kategoriji gledali smo vrlo agresivnog Wooda. U prvoj rundi je bolje pogađao, u potpunosti je uništio lijevu nogu protivniku, no Rose je krajem runde uhvatio ‘submission‘ ali ga nije uspio dovršiti. Ostatak borbe je izgledao praktički isto, a pobjedu je odbio Wood jednoglasnom sudačkom odlukom.

Jones vs. Klein

U posljednjoj borbi preliminarnog dijela gledali smo okršaj u lakoj kategoriji. Prva runda je bila poprilično izjednačena, ali dojam je da je Klein ipak imao nešto više uspjeha na nogama. U drugoj rundi je Klein bacio u ‘knockdown‘ Jonesa, ali se Jones ipak uspio vratiti u borbu u drugom dijelu runde. Klein je bio bolji i u trećoj rundi te je pobjedu odnio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
01. svibanj 2024 18:15