UFC

Dan Hardy zatražio i dobio otpuštanje iz UFC-a, želi borbu u Japanu

Dan Hardy
 Simon Cooper/PA Images/Profimedia
Dugo je Dan Hardy najavljivao povratak u Octagon, da bi na kraju od toga u potpunost odustao

Svojevremeno vrlo uspješnog i popularnog MMA borca, a danas jednako tako uspješnog i popularnog analitičara, Dana Hardyja, ipak više nećemo gledati u UFC-ovom Octagonu. Njegov povratak i prva borba nakon 2012. godine čekaju se već par godina, otkako se "Outlaw" izliječio od Wolff–Parkinson–White sindroma, a on je više puta najavljivao kako je spreman te da razmatra protivnike.

Do borbe nije došlo, a u međuvremenu je Hardy ostao bez komentatorskog ugovora s UFC-om. Nakon toga je zatražio i prekid onog borilačkog, budući da je on još uvijek bio aktivan. Nedugo nakon toga, otkrio je kako mu je UFC ostvario tu želju te da zapravo nije bilo nikakvih problema.

Ranije je Hardy otkrio kako bi se volio oprobati u Japanu, a čak je uputio poruku UFC-u da otpuste Nicka Diaza te mu tako dozvole da se bori protiv njega u Rizinu. To samo potvrđuje kako se Dan nalazi u ozbiljnim pregovorima s trenutno vodećom japanskom promocijom.

"Ako ujak Dana ne vjeruje da se Nick Diaz uistinu želi boriti, trebaju ga otpustiti da se može boriti protiv mene u Japanu", napisao je na Twitteru na tu temu Hardy.

Sve u svemu, 39-godišnji Britanac više nema baš nikakve veze s UFC-om, što je zapravo šteta, budući da je donosio jednu novu dimenziju načinu komentiranja borbe, a njegove analize pred velike okršaje uvijek su bile rado gledane. Ipak, što se tiče tog dijela, njemu posla niti malo ne nedostaje, kao niti ponuda. Hoće li biti ponuda za borbu i to onih koje mu izgledaju vrijedne prihvaćanja? Nadamo se da ćemo saznati uskoro.

Linker
18. svibanj 2024 18:37