UFC

Dan Hardy želi Pettisa u povratničkom meču, njegov trener kaže - 'Može!'

Dan Hardy
 Screenshot (YouTube)
Bivši UFC izazivač, a sada vrlo popularni komentatori i analitičar, Dan Hardy, ozbiljno razmišlja o povratku u Octagon. Poznati MMA stručnjak Duke Roufus je u nedavnom intervjuu za MMAFighting potvrdio da je Hardy zainteresiran za meč protiv njegovog učenika i bivšeg prvaka Anthonyja Pettisa u povratničkom nastupu.

Britanca u Octagonu nismo vidjeli još od 2012. godine i pobjede protiv Amira Sadollaha. Liječnici su mu dijagnosticirali bolest koja se zove "Wolff-Parkinson-White sindrom" koji ga je natjerao na povlačenje iz aktivnog sporta. No, posljednjih godina popularni "Outlaw" razmišlja o povratku s obzirom da mu se zdravstveno stanje popravilo i da bi prema svom doktoru mogao odraditi još pokoji UFC meč.

"Čuo sam da bi Dan Hardy htio Antonyja Pettisa u povratničkom meču. To bi bio zanimljiv meč. Ne pokušavam kritizirati tu Hardyja, dapače. Mislim da je to zanimljiv i dobar meč za obojicu boraca, ali i za fanove. Pokušavamo u ovom trenutku naći neki zanimljiv dvoboj iz našeg kuta gledanja", otkrio je Roufus u intervjuu te je dodao:

"Očito bi tako nešto bilo dobro za obojicu. Ali u isto vrijeme sjajno je za Anthonyja da se bori protiv imena protiv kojih želi, a to je dobro i za njegovu ostavštinu i njegov brand."

Ipak postoje dvije objektivne prepreke sjajnom "matchupu" Pettis vs. Hardy. Prva je naravno zdravstveno stanje engleskog borca. On se nije natjecao više od sedam godina i pitanje je hoće li dobiti sve potrebne dozvole liječnika. Druga prepreka je već zakazan Pettisov meč protiv Carlosa Diega Ferreire na UFC-u 246. To je izuzetno bitan nastup za Pettisa s obzirom na sve što se posljednjih godina događalo u njegovoj karijeri te mu je prilično bitno da ostvari pobjedu. U slučaju pobjede u tom dvoboju i meč protiv Hardya bi imao još više smisla.

"Outlaw" je pročitao Roufusov intervju, a tumačenje komentara prepuštamo vama.

Linker
19. svibanj 2024 00:55