UFC

Dan Hooker otkrio tko je po njemu najbolji grappler i tehničar u lakoj kategoriji

Dan Hooker

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Novozelanđanin jako dobro poznaje vještine vrhunskih boraca iz UFC-ove lake kategorije

UFC-ova laka kategorija jedna je od najboljih unutar cijelog UFC-a, kad je u pitanju kvaliteta boraca unutar divizije. Pregršt je sjajnih boraca unutar Top 15, a čak i izvan rankinga, laka kategorija obiluje odličnim borcima. Charles Oliveira trenutno je prvak spomenute kategorije, a iza njega nalaze se borci poput Dustina Poiriera, Islama Makhacheva, Justina Gaethjea i Beneila Dariusha.

11. prosinca, Oliveira će prvi put braniti pojas, a protivnik će mu biti Dustin Poirier. Justin Gaethje već je spreman kao idući izazivač, nakon što Poirier i Oliveira odrade svoj meč, a Beneil Dariush i Islam Makhachev borit će se u drugom mjesecu, također za status izazivača (nakon Gaethjea).

Dan Hooker također je jedan od visokorangiranih boraca lake kategorije. Trenutno okupira osmo mjesto na ljestvici izazivača, no ''Hangman'' je najavio povratak u perolaku kategoriju. Međutim, Hooker posjeduje veliko iskustvo unutar UFC-ove lake kategorije i dobro poznaje mogućnosti većine top boraca. Tako je Novozelanđanin u Pub Talku s Oscarom Willisom otkrio kojeg borca smatra tehnički najboljim u kategoriji.

''Beneil Dariush, po mom mišljenju, najbolji je grappler i tehnički najprofinjeniji borac u lakoj kategoriji.'', izjavio je Hooker, a zatim dodatno pojasnio.

''Mislim da se radi o tijesnom i za prognozu teškom meču između njega i Makhacheva. Beneilov grappling je nevjerojatan. Konstantno traži submission. Vjerujem da Beneil ima prednost u stojci. Ako neutraliziraju jedan drugog u grapplingu, vjerujem da Dariush ima veliku prednost na nogama. To su dvojica najboljih grapplera u kategoriji, po mom mišljenju.'', dodao je ''Hangman''

27. veljače svjedočit ćemo meču između spomenute dvojice. Beneil Dariush najavio je kako neće bježati od grapplinga, a protiv Makhacheva tražit će osmu pobjedu zaredom. Islam Makhachev s druge strane u nizu je od devet pobjeda, a Dariush će biti najteži ispit u njegovoj karijeri. Upravo Dan Hooker bio je posljednji Islamov protivnik, a Dagestanac je slavio submissionom u prvoj rundi.

Linker
18. svibanj 2024 06:07