UFC

Dan Hooker otpao iz meča protiv Jalina Turnera: Brzo se ponudila sjajna zamjenska opcija

Arnold Allen of England punches Dan Hooker of New Zealand in a featherweight fight during the UFC Fight Night event at O2 Arena on March 19, 2022 in London, England.
UFC Fight Night, Volkov v Aspinall, 02 Arena, London, UK - 19 Mar 2022,Image: 672024765, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: -/Shutterstock Editorial/Profimedia

 -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/shutterstock Editorial/profimedia
‘‘Hangman‘‘ ipak neće nastupiti početkom sljedećeg mjeseca

4. ožujka (treći mjesec) ove godine održat će se UFC 285 event. U glavnoj borbi večeri obračunat će se Jon Jones i Ciryl Gane, dok će Valentina Shevchenko borbom protiv Alexe Grasso braniti titulu prvakinje u muha kategoriji.

U sklopu eventa nastupit će i Shavkat Rakhmonov (vs. Geoff Neal), Bo Nickal (vs. Jamie Pickett), Derek Brunson (vs. Dricus Du Plessis), Cody Garbrandt (vs. Trevin Jones), ali nažalost ne i Dan Hooker.

Novozelanđanin je imao ugovoren meč protiv Jalina Turnera, ali svoj nastup morao je otkazati zbog ozljede, odnosno loma šake. Hooker se ozlijedio na treningu, javio je UFC-u da neće moći nastupiti i UFC je sada u potrazi za zamjenom.

Hooker je u taj meč trebao ući nakon pobjede nad Claudiom Puellesom u 11. mjesecu 2022. godine, a Jalin Turner bio bi mu puno veći zalogaj od Puellesa. ‘‘Tarantula‘‘ je u nizu od pet uzastopnih pobjeda, a svih pet pobjeda upisao je prekidom. Mnogi ga vide kao budućnost lake kategorije, a sa svojih 191 cm visine i 196 centimetara ‘‘reacha‘‘ bit će nezgodan svakom borcu lake kategorije, jer to su gabariti boraca teške i poluteške kategorije.

Turner će sada čekati zamjenu, a jako brzo ponudio se borac koji je uvijek otvoren za borbu s bilo kime. Ne radi se ovaj put o Rafaelu dos Anjosu (iako ne sumnjamo da bi se i on rado borio), nego o Drewu Doberu.

‘‘Hooker je otpao, Renato (Moicano) se skriva. Jaline Turneru, ako želiš ostati u igri, spreman sam boriti se u travnju (4. mjesec). Znam da time ne ostaješ na UFC 285 eventu, ali tvoj trening kamp barem neće propasti.‘‘, napisao je Dober.

Hoće li UFC i Turner prihvatiti tu opciju ili će pronaći neku bolju, preostaje nam vidjeti.

Linker
17. svibanj 2024 04:31