UFC

Dan Hooker se vraća u laku kategoriju: Ugovorio je meč protiv opasnog Peruanca

Dan Hooker

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Novozelanđaninu je silno potrebna pobjeda za povratak samopouzdanja

U katastrofalnom nizu trenutno je Dan Hooker, ponajbolji novozelandski MMA borac. ‘‘Hangman‘‘ je na dva poraza u nizu, ali oba je pretrpio prekidom u prvoj rundi. Ako se pogleda nešto šira slika, Hooker je izgubio četiri od posljednjih pet mečeva i mnogi smatraju kako je njegovo vrijeme nažalost prošlo.

Ipak, Danu su tek 32 godine i još nekoliko dobrih borilačkih godina trebalo bi biti pred njim. Poraze su mu nanosili vrhunski borci poput Islama Makhacheva, Michaela Chandlera, Arnolda Allena i Dustina Poiriera. Možda je jednostavno vrijeme da se Hooker obračuna s protivnikom nešto niže klase, u potrazi za povratkom samopouzdanja.

UFC mu je odlučio ponuditi takvog protivnika, a Dan Hooker obračunat će se s Claudiom Puellesom. Nemojte se zavarati, Puelles nije nimalo loš borac. Radi se o 26-godišnjem Peruancu koji je u nizu od pet uzastopnih pobjeda, a u četvrtom mjesecu ove godine završio je Clayja Guidu ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Puelles je ‘‘kneebarom‘‘ došao do pobjede protiv legende, a bila mu je to druga uzastopna pobjeda ‘‘kneebarom‘‘ nakon što je na isti način krajem prošle godine završio i Chrisa Gruetzmachera.

Dakle, Puelles je opasan borac, ali nije na razini gore navedenih boraca koji su porazili Hookera u njegovim posljednjim nastupima. Borba Hookera i Puellesa održat će se na UFC 281 eventu u New Yorku, a datum održavanja je 12. studenog (11. mjesec). Ovo ujedno znači i povratak Hookera u laku kategoriju nakon što ga je Arnold Allen lakoćom porazio u perolakoj kategoriji.

Osim Puellesa i Hookera, na isti event dodan je još jedan jako dobar meč lake kategorije. Brad Riddell tražit će povratak pobjedama nakon dva uzastopna poraza, a protivnik će mu biti Renato Moicano. Brazilac je bio u seriji od dvije uzastopne pobjede, ali Rafael dos Anjos porazio ga je u trećem mjesecu ove godine.

UFC 281 event predvodit će obračun Israela Adesanye i Alexa Pereire. U sunaslovnoj borbi večeri obračunat će se Carla Esparza i Zhang Weili, za titulu prvakinje u slamka kategoriji.

Adesanya, Riddell i Hooker timski su kolege iz City Kickboxing dvorane, a čini se kako će ta dvorana imati vrlo zanimljiv vikend u New Yorku, sredinom 11. mjeseca.

Linker
25. travanj 2024 11:40