UFC

Dan Hooker upozorio Makhacheva da ne podcjenjuje Volkanovskog: ‘Teško ga je zadržati na podu‘

Alexander Volkanovski 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Savjetovao ga da ne gleda na Volkanovskog kao ‘malog tipa‘ kojeg će lako pobijediti

Dan Hooker je bio predzadnji borac kojeg je Islam Makhachev pobijedio prije nego je dobio napad na titulu koju je i osvojio. Nakon njega pobijedio je Bobbyja Greena, a obojicu je završio u prvoj rundi.

Makhacheva vrlo vjerojatno sada čeka prvi ‘‘pound-for-pound‘‘ borac Alexander Volkanovski, ujedno i prvak perolake kategorije. Iako mnogi ne vjeruju da će Volkanovski moći ugroziti fizički superiornijeg Makhacheva, Dan Hooker smatra kako Islam nikako ne bi smio podcijeniti prvaka perolake kategorije.

‘‘Svaka čast Islamu što se odmah okrenuo na prozivanje Alexandera Volkanovskog jer svakako postoji i šansa da tako dođe do prvog ‘P4P‘ mjesta. Ali isto tako vjerujem da ga umanjuje i da si misli da će brzo prebiti tog malog borca perolake kategorije‘‘, započeo je Hooker.

‘‘Ali oni su u velikoj nevolji, to je čovjek kojeg je ekstremno teško držati na zemlji. Islam konstanto govori kako je ovaj nizak i to, ali takvog tipa držati na zemlji je jako teško. Mislim da je Islam veliki test za Volkanovskog u Perthu‘‘, nastavio je.

Inače se Volkanovski prije UFC-a borio sve do velter kategorije, no kao borac se etablirao u perolakoj. Za sada je neporažen u UFC-u, a protiv Makhacheva će tražiti taj prestižni status dvostrukog prvaka.

U trenutno posljednjoj borbi izdominirao je Maxa Hollowayja i obranio pojas u perolakoj kategoriji, a dokazao je kako je u toj kategoriji jednostavno iznad svih. Hoće li pobijediti odličnog Makhacheva i doći do dugo željenog pojasa i u lakoj kategoriji, saznat ćemo vjerojatno početkom iduće godine.

Linker
15. svibanj 2024 01:06