UFC

Dana White o Kayli Harrison: ‘Amanda Nunes vjerojatno bi usmrtila neku od njenih protivnica‘

Amanda Nunes i Joe Rogan

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Predsjednik UFC-a smatra kako je teško uzeti Kaylu Harrison za ozbiljno s obzirom na protivnice

Sve se veći ''hype'' podiže oko Kayle Harrison (12-0-0). Dvostruka olimpijska pobjednica u judu, 2018. godine debitirala je u MMA-u. Nešto više od tri godine kasnije, Kayla ima čak 12 pobjeda, a nitko nije bio niti blizu da ju savlada. Dvaput je ova sjajna judašica osvajala i PFL-ov turnir uz koji dolazi nagrada od milijun američkih dolara.

Njen ugovor s PFL-om istekao je proteklog vikenda, nakon što je drugi puta osvojila spomenuti turnir u lakoj kategoriji. Nije trenutno poznato gdje će ova borkinja nastaviti svoju karijeru. Mnogi bi ju rado vidjeli u UFC-u, no najjača svjetska MMA promocija nema žensku laku kategoriju. Mogla bi Harrison spuštati kilažu za perolaku kategoriju, no radi se o poprilično nezanimljivoj težisnkoj kategoriji kada je UFC u pitanju.

Borba s Amandom Nunes definitivno bi privukla najviše pažnje i to bi bio istinski tekst Kaylinih mogućnosti. Međutim, predsjednik UFC-a Dana White smatra kako se Harrison uopće nije dokazala u MMA-u te joj trebaju neke konkretnije i zvučnije pobjede. White također smatra kako bi Amanda Nunes mogla nanijeti kobne ozljede borkinjama s kojima se Harrison dosad borila.

''Kayla Harrison nije se borila s nikim (relevantnim). Stavim li Amandu Nunes protiv cura s kojima se ona borila, moguće da bi gledali prvu smrt u MMA-u. Sviđa mi se (Kayla), nemam ništa protiv nje, ali budimo iskreni.'', rekao je White prilikom intervjua za Yahoo! Sports.

White je nekoć prije savjetovao Kaylu Harrison da ostane u PFL-u jer tamo dolazi do lakog novca, protiv nedorasle konkurencije. Međutim, koliko god upitna bila njena MMA kvaliteta, Kayla Harrison velika je sportašica i više puta isticala je kako se želi boriti protiv najboljih. Vrijeme će pokazati jesu li joj takve ambicije i dalje na prvom mjestu, ili će ipak poslušati savjet Whitea i nastaviti u PFL-u.

Linker
19. svibanj 2024 19:23