UFC

Dana White osvrnuo se na potencijalno namještanje mečeva: ‘Ako si netko želi uništiti život, slobodno‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
Predsjednik UFC-a odgovorio je na pitanje vezano za Jamesa Krausea i istragu koja se vodi

Velika prašina podigla se oko slučaja Jamesa Krausea i potencijalnog namještanja mečeva u UFC-u, a sve je započelo početkom 11. mjeseca i borbom između Darricka Minnera i Shayilana Nuerdanbiekea na UFC Fight Night 214 priredbi.

Početni koeficijenti u kladionicama iznosili su 1,50 na pobjedu Nuerdanbiekea i oko 2,70 na pobjedu Minnera. Neposredno uoči borbe, koeficijent na pobjedu Minnera naglo je i drastično skočio te je iznosio oko 4,30. Razlog toj promjeni bila je informacija o ozljedi Darricka Minnera.

Nagli porast koeficijenta na pobjedu Minnera posljedica je velikih uplata na pobjedu Nuerdanbiekea, a to povlači sumnju da je netko podijelio informaciju o ozljedi Minnera još uoči same borbe. Borba Minnera i Nuerdanbiekea zavšrila je nakon samo 67 sekundi, a Minner je ozlijedio koljeno odmah na samom početku borbe.

Bilo je više nego jasno da je Minner uistinu ušao ozlijeđen u taj meč, a netko je dobrano zaradio na toj informaciji. Darrick Minner borac je kojeg trenira James Krause, a James Krause istovremeno je trener koji putem Discorda vodi svoj kanal na kojem dijeli savjete za klađenje i nerijetko se hvali da jako dobro zarađuje klađenjem na MMA borbe.

Kanadske provincije Ontario i Alberta ubrzo su uvele zabranu klađenja na sve UFC mečeve, a u saveznoj državi New Jersey uvedena je zabrana klađenja na mečeve s kojima James Krause ima bilo kakve poveznice. UFC je također reagirao na sve ovo tako što su Minnera otpustili, a zabranili su i nastupe svim borcima koji treniraju pod paskom Jamesa Krausea.

Daljnja istraga se nastavlja, a Dana White proteklog vikenda nakon UFC 282 eventa dao je svoj kraći osvrt na cjelokupnu situaciju.

‘‘Nisam uopće zabrinut zbog svega toga. Ljudi me ispituju što UFC planira učiniti. Mi dajemo do znanja svima (povezanima s UFC-om) da se ne klade na borbe. Znate li koji je moguć ishod svega ovog? Ako kaznimo nekog, bivaju otpušteni. Međutim, oni mogu završiti i u federalnom zatvoru. Ako je netko toliko glup i želi se kockati s time, slobodno. U klađenju i namještanju mečeva nema toliko novca da si uništite život zbog toga.‘‘, poručio je White.

UFC-ov predsjednik ipak nije htio otkriti više informacija o postupku protiv Jamesa Krauesa, jer time bi možebitno narušio tajnost i povjerljive informacije u vezi istrage. Vjerojatno ćemo rasplet dobiti tijekom 2023. godine. James Krause zatvorio je svoj kanal na Discordu, a ugasio je i svoje društvene mreže. Njegov osvrt i dalje čekamo.

Linker
03. svibanj 2024 16:39