UFC

Dana White ponovno darežljiv: Petero boraca dobilo ugovore na sinoćnjem Contender Seriesu

Laura Sanko i Chidi Njokuani
 Screenshot (youtube, Ufc)
Završena je druga ovosezonska Dana White‘s Contender Series priredba

Pet borbi održano je u sklopu sinoćnjeg Dana White's Contender Seriesa (DWCS), drugog ovosezonskog. UFC-ov predsjednik Dana White u sklopu prve priredbe podijelio je pet ugovora, a tada je nagrađen i poraženi Carlos Candelairo. Sinoć smo imali prilike gledati jednu borbu više nego na prvoj ovosezonskoj priredbi, no ponovno je pet ugovora podijeljeno, odnosno UFC ima pet novih boraca nakon sinoćnjeg DWCS-a.

Josh Quinlan (6-0-0) u završnoj borbi večeri jedan je od onih koji je oduševio nastupom. 28-godišnji američki borac trebao je samo 47 sekundi da nokautom savlada svog protivnika Logana Urbana (5-2-0). Quinlan je protivnika uzdrmao nakon 30-ak sekundi borbe, a iako je Urban dao sve od sebe da se oporavi, Quinlanov pritisak bio je neizdrživ za njegovog protivnika koji je morao potpisati kapitulaciju 15-ak sekundi kasnije. Borba je održana u velter kategoriji.

Još jedan od boraca koji je došao do pobjede nokautom jeste Bellatorov veteran Chidi Njokuani (20-7-0). 32-godišnji američki borac s nigerijskim korijenima još 2019. godine otpušten je iz Bellatora nakon što je povezao poraze protiv Johna Saltera i Rafaela Carvalha. Odradio je Njokuani jednu borbu pod okriljem LFA promocije te je nokautom savladao Christiana Torresa, a zatim je dobio priliku na DWCS-u. Njegov protivnik bio je Brazilac Mario Sousa (12-2-0), borac koji je prošle godine također nastupio na DWCS-u, no unatoč pobjedi protiv Mariusza Ksiazkiewicza, nije tada dobio ugovor. Njokuani je Sousu pobijedio tehničkim nokautom u trećoj rundi nakon serije dobrih laktova koje je uputio kao gornji u parteru i time došao do ugovora s UFC-om. Sousa i Njokuani borbu su odradili u srednjoj kategoriji.

C.J. Vergara (9-2-1) treći je i ujedno zadnji borac koji je na sinoćnjoj priredbi došao do pobjede prekidom. 30-godišnji američki borac doslovno je prošao kroz svog protivnika. Bruno Korea (12-4-1) bio je njegov protivnik, a radi se o Brazilcu koji je 2015. nastupao u TUF-u, ali je ispao u polufinalu. Unatoč tome, Korea je dobio priliku u UFC-u, no Matheus Nicolau savladao ga je submissionom u trećoj rundi te je Korea otpušten iz promocije nakon jedne borbe. Nadao se Brazilac šest godina kasnije vratiti u najjaču svjetsku MMA promociju, no Vergara ga je završio nokautom nakon samo 41 sekundu borbe. Započeo je Vergara s pritiskom od samog početka, a Koreu je uzdrmao jednim koljenom u tijelo i desnim krošeom. Nastavio je Vergara pritiskati te je pokušao pogađati koljenima u glavu uzdrmanog protivnika. Na koncu je presudilo Vergarino koljeno u tijelo protivnika koji je ekspresno pao, a Vergara je samo dovršio posao ''GNP-om''. Sjajan nastup borca muha kategorije kojim je došao do ugovora s UFC-om.

Preostala dva borca koji su došli do ugovora su Kanađanin Chad Anheliger (11-5-0) i Brazilac Saimon Oliveira (18-3-0). Oba borca pobijedili su podijeljenim sudačkim odlukama, a zajedničko im je što su obojica borci bantam kategorije. 34-godišnji Anheliger napravio je poprilično veliko iznenađenje savladavši favoriziranog Muina Gafurova (17-4-0). 26-godišnji Gafurov iskusni je borac iz Tadžikistana i očekivalo se kako će ovom borbom zaslužiti ugovor. Međutim, bivši borac ONE Championship organizacije nije uspio savladati Anheligera nakon tri runde dobre i napete borbe. Dva su suca na koncu bodovala borbu 29-28 za Anheligera, dok je jedan istim rezultatom bodovao u korist Gafurova.

Brazilac Saimon Oliveira savladao je Meksikanca Josea Aldaya (14-6-1) također podijeljenom sudačkom odlukom nakon tri runde. Ovdje se također radilo o vrlo neizvjesnoj i zanimljivoj borbi. Dvojica sudaca vidjeli su Oliveiru kao pobjednika (29-28), dok je Meksikancu Aldayu bilo nedovoljno što ga je jedan sudac vidio kao boljeg borca u sinoćnjoj borbi.

Iduća DWCS priredba održat će se za točno tjedan dana, u noći s utorka na srijedu. Kompletne rezultate sinoćnje priredbe pročitajte pri dnu teksta.

DWCS 2021: Week 2 - rezultati:

Josh Quinlan def. Logan Urban via KO – R1, 0:47

Chidi Njokuani def. Mario Sousa via TKO – R3, 1:35

Saimon Oliveira def. Jose Alday via podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)

CJ Vergara def. Bruno Korea via TKO – R1, 0:41

Chad Anheliger def. Muin Gafurov via podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)

Linker
07. svibanj 2024 17:00