UFC

Dana White potvrdio kako se za Jona Jonesa priprema borba za titulu

Jon Jones

 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Situacija u UFC-ovoj teškoj kategoriji još uvijek je neizvjesna, no neke stvari nameću se same po sebi

Prošlo je već dva mjeseca otkako je Francis Ngannou obranio titulu prvaka UFC-ove teške kategorije, nakon čega je objavio da se ozlijedio te da mu slijedi duga pauza. Mnogi su to odmah povezali s njegovim problemima oko potpisivanja novog UFC ugovora te se čak na mnogim stranama vjeruje da je ozljeda samo blef. Prvak se od tada nije javljao, ali neće niti UFC, kao da se igraju mačke i miša, čekajući tko će prvi reagirati.

U takvom okružju najviše pate svi ostali borci UFC-ove kraljevske divizije, posebno oni koji se vide na tronu. Isto tako, sve to dodatno usporava situaciju oko Jona Jonesa, koji je prije dvije godine napustio titulu prvaka poluteške kategorije te je najavio odlazak u tešku. Dvije su godine prošle, to se još uvijek nije dogodilo, a sve što smo od Jonesa vezano uz tešku kategoriju vidjeli je njegova konstitucija. No, on je i kao poluteškaš bio vrlo krupan pa to ne mora ništa značiti.

Strpljenje se ipak pomalo gubi pa tu i tamo neki mediji pokrenu tu temu. Jedan od njih je Brett Okamoto, koji je preko puta sebe imao čovjeka koji može dati najbolji odgovor na sva pitanja, predsjednika UFC-a Danu Whitea. Okamoto je svoje pitanje fino upakirao, spomenuvši prošlogodišnju Jonesovu izjavu kako mu srpanj izgleda sjajno za povratak u Octagon te jesu li s Jonesom razgovarali.

"Nismo razgovarali s Jonesom niti možemo išta govoriti o tome dok ne vidimo kakva je situacija s Francisom i što će on napraviti", glasio je odgovor Whitea, kojim je on sam odmah potvrdio da se Jonesa vidi u teškoj kategoriji te da će situacija s prvakom zapravo biti ključna.

Odmah je White rekao što će se dogoditi ako napokon potvrde da je Ngannou izvan stroja, iako nije jasno što su čekali toliko dugo.

"Ako je to slučaj i on bude izvan svega godinu dana, Jon bi se mogao odmah boriti za titulu prvaka", potvrdio je White.

Ovime predsjednik UFC-a nije otkrio znači li to da će u igri biti privremena titula, koju je Okamoto napomenuo ili čak prava, koja bi možda mogla biti oduzeta Ngannouu, ako se napeti odnosi nastave te ako prvak odluči ostati neaktivan sve do kraja godine, odnosno dok mu traje aktualni ugovor, koji se obranom titule produžio.

Stipe Miočić? Ne čudi nas što ga se ne spominje. Prije svega bi svoje ime ponovno aktualizirati trebao on sam pa se tek onda može nadati da će ga spomenuti i netko drugi osim tu i tamo pokojeg medija.

Linker
15. svibanj 2024 06:00