UFC

Darren Till bit će u kutu jednom borcu na londonskom eventu: ‘Oponašat će Seana Stricklanda‘

Khamzat Chimaev i Darren Till

 Instagram (darren Till)
‘‘Gorilla‘‘ neće nastupati unutar kaveza, ali zato će imati bitnu ulogu u kutu

Silno je Darren Till htio biti dijelom londonske UFC Fight Night 208 priredbe, ali zbog ozljede je morao otkazati nastup protiv Jacka Hermanssona.

Tilla jednostavno ne ide u posljednje vrijeme. Četiri poraza u posljednjih pet nastupa, dva uzastopna poraza i pregršt ozljeda, rezime su njegove karijere kroz proteklih nekoliko godina. Nekoć najveći britanski talent trenutno je daleko od tog statusa. Tom Aspinall, Arnold Allen i Leon Edwards prednjače kao najbolji britanski MMA borci u ovom trenutku, a Paddy Pimblett možda je najpopularniji britanski MMA borac.

Mora se Darren pomiriti da jednostavno nije njegovo vrijeme u ovom trenutku. Dobra stvar za njega jeste to što će ipak biti dijelom londonskog eventa. Neće se Till boriti, ali sudjelovat će u kutu jednog od boraca koji hoće.

Osmog srpnja (sedmi mjesec), Chris Curtis pitao je Tilla putem Twittera želi li biti dijelom njegovog kuta.

‘‘Hey, Darrene. Stricklandu nije dopušteno putovati u Englesku i stoga imam jedno slobodno mjesto u kutu. Jesi li zainteresiran?‘‘ napisao je Chris Curtis, a Till je ubrzo odgovorio ‘‘gifom‘‘ koji potvrđuje njegov interes.

Zanimljivo je kako Chris Curtis nije trebao biti dijelom te priredbe, ali je uskočio kao zamjena upravo za Darrena Tilla. Dakle, Curtis će se boriti protiv Jacka Hermanssona, a s obzirom da se Till pripremao za ‘‘Jokera‘‘, zasigurno mu može biti od pomoći. Curtis je u MMA Houru pojasnio kako je došlo do ove suradnje.

‘‘Poznajem Darrena Tilla neko vrijeme. Kad je bio u Vegasu, pomalo smo zajedno i trenirali. On je stvarno kul tip. Sviđa mi se Darren i sjajno se slažemo. Znam da su engleski fanovi uzrujani jer se on neće boriti, a znam da je i Darren uzrujan jer se neće boriti kod kuće. Ljudi pričaju sranja o njemu, ali tip trenira uistinu jako, možda prejako. Prije sam radio iste stvari i događale su mi se ozljede. Znam da je slomljen zbog svega toga, kao i njegovi fanovi. Stoga sam razmišljao i znate što. Nemam Seana Stricklanda u svom kutu. Sjajno se slažem s Darrenom, a on donosi istu energiju kao Sean, stoga zašto ne? Fanovi će dobiti priliku vidjeti Darrena u svom rodnom gradu (Till je iz Liverpoola, a ne iz Londona. Op.a.), a ja ću imati svoj kut. Svi smo na dobitku.‘‘, objasnio je Curtis.

Što se Seana Stricklanda tiče, on i Curtis dobri su prijatelji i kolege iz Xtreme Couture Gyma. Nije Stricklandu izrečena nikakva zabrana ulaska u Veliku Britaniju, nego je zapravo izgubio svoju putovnicu. Što reći, osim tipični Strickland.

Till prema navodima Curtisa ima ‘‘jednaku energiju‘‘ kao Strickland, odnosno može zamijeniti Stricklanda tako što će se ponašati slično Seanu.

‘‘Sean mi samo govori: ‘Ne budi kuja‘. Till ima poprilično istu energiju i vibraciju kao Sean. Siguran sam da će se derati na ‘scouserskom‘ (Scouseri - mještani Liverpoola) i ja neću ništa razumjeti, ali shvatit ću da mi govori ‘Radi snažnije i prekini biti kuja‘.‘‘

Darren Till neće biti jedini Britanac u kutu Chrisa Curtisa. Brendan Loughnane, PFL-ov borac perolake kategorije također će činiti četvorku u kutu američkog borca, a ostala dva člana bit će stalni Curtisovi članovi kuta. Jedan od njih zasigurno će biti Eric Nicksick, glavni trener Xtreme Couture Gyma

Linker
11. svibanj 2024 01:15