UFC

Deiveson Figueiredo ne želi četvrtu borbu protiv Morena, prozvao je ‘prljavog Kiwija‘

Deiveson Figueiredo

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak muha kategorija smatra kako Moreno treba zaslužiti ‘title shot‘

Prije nekoliko dana, u MMA javnost isplivala je vijest kako ''kvadrilogija'' Deivesona Figueireda i Brandona Morena samo što nije ugovorena. Brazilac i Meksikanac četvrti put zaredom trebali bi se boriti, a meč bi se vjerojatno održao u sedmom mjesecu ove godine.

Čini se kako će Deiveson Figueiredo ipak probati izbjeći taj meč te se okreće drugim izazivačima. Kai Kara-France sinoć je došao do treće pobjede zaredom, a uzevši u obzir da je pobijedio drugorangiranog izazivača Askara Askarova, Novozelanđanin definitivno postaje legitiman kandidat za napasti pojas koji je trenutno u vlasništvu Figueireda. Svjestan je toga i član City Kickboxinga.

''Ovo je situacija u kojoj želim biti nakon tri pobjede u nizu, dva finiša u prvoj rundi i pobjede nad drugorangiranim izazivačem. To je razgovor koji Mick Maynard, Dana White i ja moramo odraditi.'', rekao KKF na konferenciji za medije, a pritom je naišao na odobrenje od strane prvaka.

''Čestitam prljavom Kiwiju Kai Kara-Franceu. Upravo si dobio ulaznicu za meč s 'Bogom rata'. Brandon Moreno, ti si poguran na stražnje sjedalo. 0-2 si protiv Alexandrea Pantoje. Ako ga možeš pobijediti, dat ću ti 'title shot'. Brazil protiv Novog Zelanda. Učinimo to, Dana White.'', napisao je Figgy na svom Twitter profilu.

Za kakav će se potez UFC odlučiti, saznat ćemo kroz naredni period. Možda je svima uistinu potreban odmor od Morena i Figueireda, iako nam oni uvijek garantiraju fantastičnu borbu.

Linker
09. svibanj 2024 17:21