UFC

Demian Maia nije se službeno povukao iz sporta: ‘Želim oproštajni meč u UFC-u‘

Demian Maia

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
44-godišnji brazilski borac nada se kako će mu promocija ispuniti želju

U osmom mjesecu protekle godine, UFC se poprilično tiho riješio jednog od svojih velikana. Demian Maia (28-11-0, 22-11 UFC) odradio je svoj posljednji meč u šestom mjesecu te godine, a ubrzo mu nije ponuđeno produljenje ugovora.

Maia je trenutno u nizu od dva uzastopna poraza, ali gubio je od boraca kao što su Gilbert Burns i Belal Muhammad. Prije toga bio je u nizu od tri uzastopne pobjede i sigurno je kako i dalje može predstavljati opasnost za mnoge borce koji nisu pri vrhu velter kategorije.

44-godišnji Brazilac ipak je otpušten, ali i sam Maia planira uskoro završiti karijeru. Sve što Demian želi, jeste još jedan oproštajni meč, ali ne želi ga odraditi nigdje drugdje osim pod okriljem UFC-a.

''Ne, nisam službeno umirovljen. Želim odraditi još jedan meč u UFC-u. Ne želim se boriti nigdje drugdje, jer UFC je moj dom. To je moj dom posljednjih 15 godina. Ako dobijem priliku, rado bih odradio još jedan meč tamo.'', rekao je Maia gostujući u Morning Kombatu kod Lukea Thomasa.

Iskusni Brazilac nije prestao trenirati, a 25. lipnja (šesti mjesec) u Walesu ga čeka grappling meč protiv Bensona Hendersona.

''Još uvijek odrađujem MMA treninge. Radim boksačke i muay Thai treninge te ih kombiniram s hrvanjem i ostalim segmentima. Ostajem u formi, u slučaju da dobijem priliku odraditi još jedan meč. Ali fokusiran sam i na jiu-jitsu, jer želim se nešto češće natjecati u tom sportu.'', dodao je Maia.

Ovaj legendarni brazilski MMA borac svakako zaslužuje oproštajni meč. Još 2007. godine debitirao je na UFC 77 eventu, a dugi niz godina pripadao je vrhu srednje i velter kategorije. Četvrti je u poretku boraca s najviše UFC pobjeda, a ima samo jednu manje od Cerronea, Arlovskog i Jima Millera koji dijele prvo mjesto. 11 pobjeda ''submissionom'' upisao je pod okriljem UFC-a, a samo Charles Oliveira ima više pobjeda na takav način (16).

Nadamo se kako će UFC ispuniti posljednju želju Demiana Maie.

Linker
28. travanj 2024 23:56