UFC

Derek Brunson smatra kako je ozljeda Darrena Tilla laž: ‘On je kralj otkazivanja borbi‘

Derek Brunson
 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
Michael Bisping i Tillov trener Colin Heron otkrili su kako se Till borio s teškom ozljedom koljena

Trenutno četvrtorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije Derek Brunson početkom rujna dominantno je savladao Darrena Tilla. 37-godišnji Brunson dominirao je većinom borbe, a nakon nešto više od dvije minute unutar treće runde, Brunson je završio Tilla gušenjem (RNC-om).

Jednu pobjedu udaljen je Brunson od prilike za napasti pojas. 22. siječnja 2022. godine čeka ga meč protiv Jareda Cannoniera u sklopu UFC 270 priredbe. Uspije li Derek slaviti u tom meču, napokon će dobiti priliku koju čeka od 2012. godine i debija u UFC-u. Inače, Brunson je trenutno na pet pobjeda u nizu.

Nakon borbe u rujnu i uvjerljive izvedbe protiv Tilla, pojavili su se navodi kako je Darren Till u tome meču bio ozlijeđen. Colin Heron, trener Darrena Tilla, nekoliko dana nakon borbe u razgovoru za ESPN izjavio je kako je Darren u meč protiv Brunsona ušao ozlijeđen. Naime, Heron tvrdi da je Till na početku trening kampa pretrpio puknuće prednjih križnih ligamenata, a Michael Bisping također je pričao o tome.

''Vjerojatno ću prekršiti njegov kodeks sada, ali on je doživio ozljedu pripremajući se za ovu borbu. Deset tjedana prije borbe potrgao je prednji križni ligament, ali nikada to nije niti spomenuo. To je opravdanje, razlog poraza, kako god to želite nazvati, on to nikada nije spomenuo, a siguran sam da je i Derek imao određenih problema.'', rekao je Bisping tada za BT Sport.

Derek Brunson nije pretjerano zainteresiran po pitanju te teme jer smatra kako se radi o izlikama. Američki borac smatra kako Tillov trener laže, a kao dodatni argument navodi činjenicu kako Darren Till nikada nije spominjao ozljedu.

''Slušajte, nije me briga za to. Till je kralj otkazivanja borbi i da je bio ozlijeđen, on bi otkazao meč. Prije samo dva tjedna radio je razne vježbe poput 'hang cleansa', čučnjeva i 'deadlifta'. On nije potrgao prednje križne ligamente, a uostalom, on to nikada nije niti rekao. Njegov trener je to izjavio. Vidio sam ga (Tilla) u UFC-ovom Institutu. Radio je skokove na kutiju, čučnjeve i sve ostale vježbe.'', rekao je Brunson u razgovoru s Arielom Helwanijem.

Činjenica je kako je Darren Till krajem prošle godine otkazao nastup protiv Jacka Hermanssona, a zatim je u travnju zbog ozljede otkazao i meč protiv Marvina Vettorija. Međutim, možda baš zato Till nije otkazao i treći puta zaredom. Britanski borac još je krajem ožujka rekao Arielu Helwaniju kako je u poprilično lošoj financijskoj situaciji te mu je potrebna borba. Uzevši u obzir da je borba protiv Brunsona došla pet mjeseci kasnije, nije isključeno da je Till bio spreman prihvatiti borbu neovisno o svom zdravstvenom stanju.

Linker
11. svibanj 2024 06:23