UFC

Diego Sanchez prekinuo suradnju s kontroverznim Joshuom Fabiom

Diego Sanchez
 screenshot (YouTube)
Sad već bivši UFC borac, Diego Sanchez, više ne surađuje s čovjek zbog kojeg je otkaz iz UFC-a dobio

Manje od mjesec dana nakon što je neočekivano dobio otkaz iz UFC-a, tek tjedan dana pred svoju oproštajnu borbu koju je trebao odraditi protiv Donalda Cerronea, Diego Sanchez prekinuo je suradnju s čovjekom koji je za taj otkaz zapravo zaslužan. Riječ je o Joshui Fabiji, posljednje dvije godine njegovom treneru, ali i mentalnom guruu, čovjeku prema čijim je metodama MMA zajednica imala žestoke kritike.

Diego je to otkrio MMA Fighting portalu putem svoj odvjetnika, uz dodatak kako će se javnosti obratiti u narednim danima, kada će objasniti što se sve dogodilo i zašto je donio ovu odluku.

Sanchez je suradnju s Fabijom započeo 2019. godine, kad se pripremao za borbu protiv Mickeya Galla, prije čega je napustio svoj dugogodišnji Jackson Winkeljohn tim. U javnosti su se odmah pojavila neobične i čak ekstremne Fabijine metode treninga, a kasnije su njegovi govori u kutu tijekom borbe postali urbana legenda. No, ne iz pozitivnih razloga. Ipak, s vremenom se i Diegovo ponašanje mijenjalo pa su mnogi postali zabrinuti za njega.

Sve je kulminiralo pred borbu protiv Cerronea. Naime, ista je prvobitno otkazana bez navedenih razloga, da bi onda Diego krenuo s objavljivanjem raznih snimki, poput one kad je Fabia na Fight Islandu napao komentatore zbog lošeg načina komentiranja Diegovih borbi, a onda se pojavila i snimka koja je zapravo bila kap koja je prelila čašu. Diego je objavio snimku telefonskog razgovora Fabije i UFC-ovog odvjetnika Huntera Campbella. Osim što je time kompromitirao sebe samog, Diego je napravio nešto ilegalno, kao što je i samo snimanje bez ranije obavijesti sugovorniku. Otkaz je bio najbolji mogući UFC-ov potez, a komentar Dane White je sam po sebi puno rekao.

"Na neki način je taj jezivi čudak ušao u Diegov život i krenuo ga kontrolirati. Vidjeli ste snimku gdje nožem lovi ljude po Octagonu. Koliko je taj tip lud? On dođe kod komisije i kaže im kako je Diega naučio dodir smrti. To s tim tipom ide sve dalje i dalje. Dođe na sastanak produkcije i onda govori komentatorima što bi oni trebali govoriti? Taj tip nije normalan. Nažalost, ušao je u Diegov život i počeo ga kontrolirati. Ja Diegu uistinu želim sve najbolje", rekao je White.

Sve se više činilo kako je Fabia uistinu preuzeo Diegov život pa su mnogi smatrali kako on upravlja i njegovim društvenim mrežama. U međuvremenu su i trening metode postale još ekstremnije pa su tako svi kojima je stalo do Diega bili šokirani snimkama na kojima Diego visi glavom prema dolje, dok ga Fabia pogađa raznim udarcima (video na dnu teksta).

Je li netko uspio doprijeti do Diega i utjecati na njega na pravi način ili je nekada velika UFC zvijezda napokon progledala, saznat ćemo kad se on sam obrati javnosti.

Linker
14. svibanj 2024 17:17