UFC

Dricus Du Plessis pojasnio zašto nije gostovao u Sydneyju: ‘Kad bi Adesanya znao nešto o Africi, bilo bi mu jasnije‘

Dricus Du Plessis

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ponajbolji borac UFC-ove srednje kategorije odbio je gostovati na UFC 293 eventu u Sydneyju

Puno kritika snosio je Dricus Du Plessis zbog odbijanja nastupa na UFC 293 eventu u Sydneyju, a dodatne kritike navukao je zbog nedolaska na na sami event. Donekle je i prihvatljiva činjenica da Dricus nije bio spreman na novi meč samo dva mjeseca nakon pobjede nad Robertom Whittakerom, ali mnogi, uključujući Israela Adesanyu, smatrali su da se Dricus mora pojaviti na eventu, ako već želi lobirati za svoj ‘‘title shot‘‘.

Južnoafrikanac brzo je dao do znanja da ne planira otići na tako daleko putovanje samo kako bi uživo nazočio eventu, a čak je i Stricklandov trener Eric Nicksick kritizirao takav potez. Nicksick smatra da je Jared Cannonier dolaskom u Sydney i ulogom zamjenskog borca preskočio Du Plessisa kad je u pitanju odabir sljedećeg izazivača.

Gostujući u MMA Houru, Du Plessis je pojasnio glavni razlog nedolaska u Australiju. Naime, Du Plessis tvrdi kako mnogi nisu svjesni koliko je osobi iz Afrike komplicirano otputovati u Australiju, a posebno je kritizirao Israela Adesanyu.

‘‘Jednu stvar želim reći ‘Izzyju‘. Slušaj, da išta znaš o Africi, shvatio bi što je sve potrebno da kao Južnoafrikanac dobiješ vizu za odlazak u Australiju. To se ne događa preko noći i nećeš dobiti vizu za dva ili tri tjedna. Jednostavno nećeš. Vizu nećeš izvući niti za četiri tjedna. Ekstremno je teško doći do te vize.‘‘, započeo je Du Plessis, a potom je pojasnio kako sam dolazak ne bi imao pretjeranog smisla.

‘‘I što bi se dogodilo da sam došao? Došao bih tamo i gledao bih ga kako gubi. Stvari ne funkcioniraju na takav način. Ljudi su govorili: ‘Samo idi! Idi u Australiju!‘. Ja bih volio da sam mogao biti tamo, ali niste svjesni koliko je teško dobiti vizu.‘‘, zaključio je Du Plessis ovu temu.

Podsjećamo, Dricus Du Plessis i Israel Adesanya proteklih mjeseci nerijetko su vodili rasprave o tome tko je od njih ‘‘pravi Afrikanac‘‘ i tko je bolji predstavnik afričkog kontinenta. Adesanya smatra kako Dricus predstavlja kolonizatore, a ne Afrikance, dok Dricus nerijetko ističe da Israel Adesanya uopće ne stanuje na afričkom teritoriju i zapravo predstavlja Novi Zeland čiji je stanovnik. Rasprava je izazvala podijeljena mišljenja, a Dricus i Adesanya nastavno na sve to, trebali su se obračunati u kavezu. Sean Strickland pokvario im je planove porazivši Adesanyu na UFC 293 eventu u Sydneyju.

Linker
19. svibanj 2024 14:14