UFC

Dustin Poirier odgovorio Gaethjeu za omalovažavanje ‘BMF‘ pojasa: ‘Taj pojas govori nešto o nama‘

 Dustin Poirier  

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Za poiriera taj pojas ima simboličko značenje

Poirier (29-7 MMA, 21-6 UFC) i Gaethje (24-4 MMA, 7-4 UFC) borit će se za dva mjeseca, točnije 29.07., što će biti njihov veliki revanš nakon što su 2018. godine odradili meč za pamćenje u kojem je prekidom u četvrtoj rundi slavio Dustin. Ovoga puta ulog meča bit će ‘BMF‘ pojas, koji je do sada imao samo Jorge Masvidal nakon što je pobijedio Natea Diaza. Pojas je upražnjen radim Masvidalovog umirovljenja, te će uskoro dobiti novog vlasnika.

Justin Gaethje nedavno je izjavio da mu taj pojas ne predstavlja ništa te da je to glupost, no da je jedina dobra stvar kod svega toga to što će zaraditi više novaca. Samo radi toga je pristao boriti se na pet rundi umjesto na tri. No, njegov rival se s tom izjavom ne slaže, dapače Dustin smatra kako taj pojas ipak nešto predstavlja, tj. da govori po tome kakvi su opaki borci obojica.

"Dok su jedni uzbuđeni radi toga što će ‘BMF‘ pojas dobiti novog vlasnika, drugi misle kako je sve to besmislica. Ako mene pitate, to ima smisla. Pogledajte samo Justinove borbe, pogledajte moje, sve to ima smisla. Koliko smo samo puta bili kandidati za borbu godine. Ovo će biti sjajna borba." - započeo je Dustin.

Kaže da njemu financijski dio nije jedini razlog zašto je pristao na ovu borbu, on taj pojas gleda kao na još jedno priznanje za sve što je napravio u karijeri.

"Nikada nisam razmišljao o tome da ću se boriti za ovaj pojas, ali to je super. Stavit ću ga u svoju sobu kao trofej. Ne mislim da je to išta glupo. Sviđa mi se sve to i jedva čekam da bude oko mojeg struka." - zaključio je Dustin.

Linker
11. svibanj 2024 13:22