UFC

Dustin Poirier otkrio koji je jedini način na koji ga Gaethje može pobijediti: ‘On ima tu auru‘

Dustin Poirier

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ova nas borba sigurno neće ostaviti ravnodušnima, a i sam Gaethje sigurno zna što mu je činiti ovdje

Ovog će vikenda na UFC 291 priredbi BMF pojas dobiti svog novog vlasnika, a pobjednik između Poiriera i Gaethjea će biti Masvidalov nasljednik na tom mjestu. Bit će ovo njihov drugi međusobni obračun, a Gaethje će dobiti priliku osvetiti poraz prekidom kojeg mu je Poirier nanio 2018.

Iako su mnogi hvalili Gaethjea nakon meča s Fizievim gdje je pokazao kako ipak može odraditi tehničku borbu i držati se taktike, Poirier smatra da bi mu protiv njega to bila velika greška. Po njemu je jedini način da ga Gaethje pobijedi ulazak u otvorene razmjene i prljava borba:

‘‘Ako će pokušavati sa mnom imati tehnički kickboks meč ili ‘grappling‘ meč, to nije dobro. Mislim da su mu najveće šanse da borbu pretvori u ludilo i s nečim me uhvati. Ako pokuša krenuti polako i metodički se nadmetati sa mnom, pokazat ću vam da postoje leveli, to je sigurno‘‘, rekao je Poirier na media dayju.

‘‘On ima tu auru da donosi kaos u borbu, da je nasilan i sve ostalo. Idemo! Kada su me nazvali i ponudili borbu s njim, odmah sam postao anksiozan i osjećao sam leptiriće u trbuhu. Moramo to učiniti, ovo je ta borba. On je učinio velike stvari, ja sam učinio velike stvari i jednostavno smo se morali sudariti opet. Ima smisla i za kategoriju‘‘, dodao je.

Ova nas borba sigurno neće ostaviti ravnodušnima, a i sam Gaethje sigurno zna što mu je činiti ovdje. Hoće li to uspjeti nametnuti i osvetiti se Poirieru, saznat ćemo već ovog vikenda.

Linker
11. svibanj 2024 15:14