UFC

Dva najutjecajnija MMA menadžera se potukli na PFL-u, uskočio i bivši UFC prvak

Dana White i Ali Abdelaziz, Abe Kawa i Anthony Pettis
 Instagram
Više izvora otkrilo je informaciju kako je na jučerašnjoj priredbi PFL promocije došlo do incidenta, odnosno do fizičkog obračuna dva trenutno najutjecajnija MMA menadžera, Alija Abdelaziza i Abrahama Kawe. Kasnije se u obranu svog menadžera uključio i bivši UFC prvak, Anthony Pettis.

Većina utjecajnih ljudi iz pozadine MMA sporta nalazila se sinoć na FPFL 7 priredbi. Naime, većina menadžera tamo je imala po barem jednog borca ili borkinju, a kako se program održavao u Las Vegasu, bilo je jasno da će se u VIP sekciji biti prisutna uistinu prava MMA krema. No, u takvom slučaju nekad može doći i do neugodnih situacija, posebno ako se organizator ne pobrine za dovoljno dobro osiguranje.

Tako je u jednom trenutku došlo do fizičkog obračuna vlasnika Dominance MMA promotionsa (Khabib Nurmagomedov, Henry Cejudo, Kamaru Usman, Kayla Harrison...), Alija Abdelaziza i Abrahama Kawe, suvlasnika First Round Managementa (Jon Jones, Tyron Woodley, Anthony Pettis, Jorge Masvidal...). Kasnije je u obranu svog menadžera uskočio i Anthony Pettis te je na kraju morala reagirati policija koja je iste razdvojila. Svjedoci kažu kako je incident inicirao Abdelaziz, a iz PFL-a nisu htjeli komentirati.

"Nažalost, nemamo nikakvih detalja o onome što se dogodilo. Bilo smo fokusirani na ono što se događalo u kavezu. No, svjesni smo da je incident postojao. Policija i hotelsko osiguranje su odradili svoj posao i za više detalja trebali biste kontaktirati njih", rekao je PFL-ov Jim Bramson za MMA Junkie.

Policija je potvrdila kako je do incidenta došlo i kako su u njega bile uključene dvije osobe. To je zbog toga što su se pojavili u trenucima kad se Kawa udaljio te kad je Pettis pokušao doći do Abdelaziza. Dodali su kako nije bilo ozljeda, kako su osobe razdvojene i kako nije bilo potrebe za dodatnim intervencijama.

Ovo inače nije prva situacija u kojoj u blizini Abdelaziza dolazi do ovakvih situacija. Vrlo često se on nalazi u središtu sličnih konflikata svojih boraca s nekim drugim borcima, a MMA zajednica smatra da upravo on sam svojim borcima piše Twitter statuse u kojima isti pokušavaju prozvati ili isprovocirati određene rivale. Zbog svega toga postao je jedna od najomraženijih osoba u trenutnom MMA-u.

Linker
14. svibanj 2024 04:06