UFC

Edgar nakon sjajnih pet rundi savladao Munhoza, pregršt prekida i iznenađenja na ostatku programa

Munhoz vs. Edgar
 screenshot
Frankie Edgar je neuništiv, što je dokazao sjajnom pobjedom nad Pedro Munhozom nakon pet rundi

Pet rundi bespoštednog okršaja ono je što su Frankie Edgar i Pedro Munhoz ponudili u glavnoj borbi UFC on ESPN 15 priredbe, a nakon tog pravog malog rata slavio ja onaj koji je u takvim ratovima iskusniji. To je Edgar, koji je uspio doći do Top 10 pobjede u svojoj trećoj kategoriji, nakon što je u prve dvije bio prvak i trostruki izazivač. Čini se da legenda ipak još nije završila svoj put, Frankie ima ozbiljne namjere i u diviziji za koju mnogi smatraju kako je njegova prirodna.

Bila je to borba u kojoj su obojica dali apsolutno sve što su imali i gdje su doslovno sitnice utjecale na odluku kakvu će suci donijeti. Munhoz je u početku borbe bolje radio udarcima u noge te je svakako pogađao više, dok se Edgar više posvetio tome da svojim udarcima napravi više efekta. To uostalom govori i statistika, prema kojoj je Munhoz više pogađao u čak četiri od ukupno pet rundi. No, svaka osim druge, koja je bila najbolja Edgarova, mogla je otići na bilo koju stranu. Tempo je kroz svih pet rundi bio vrlo visok i obojica mogu biti zadovoljni svojom izvedbom. Kako je borba odmicala Edgar je prezentirao sve što mu donosi iskustvo ovakvih borbi. Odabirao je prave trenutke za odraditi značajan posao i vjerojatno je to presudilo u njegovu korist kod dva suca, koji su mu dodijelili tri runde. Sudac Sal D'Amato bodovao je 4:1 u korist Munhoza.

Ostatak glavnog programa donio je prekide, od čega čak tri u prvoj rundi, ali i dva velika iznenađenja uz slavlje autsajdera. Mike Rodriguez završio je Marcina Prachnija nakon nešto više od dvije minute, vjerojatno time završivši staž bivšeg FFC prvaka u UFC-u. Pogodio je Poljaka laktom na izlasku iz klinča, a onda ga je i završio udarcima na podu. Jedno od dva spomenuta iznenađenja napravio je Joe Solecki, koji se othrvao početnom naletu Austina Hubbarda, nakon čega mu se popeo na leđa i završio ga gušenjem. Najveće iznenađenje ipak je poraz najveće favoritkinje na cijelom programu, Mariye Agapove. Nju je prekidom u drugoj rundi vrlo uzbudljive borbe, nakon nekoliko preokreta situacije, savladala Shana Dobson. Veliki preokret napravio je i Daniel Rodriguez. On se na samom početku borbe protiv Dwighta Granta našao u problemima, teško je odolijevao udarcima te je sudac nekoliko puta bio na rubu prekida. No, Rodriguez se odjednom podiže, već prvim udarcem uzdrmava Granta te preuzima kontrolu. Nedugo nakon toga serijom udaraca šalje svog protivnika na pod i uzima pobjedu. Tek minutu ranije bio je na rubu poraza, u situaciji gdje bi mnogi suci uskočili i prekinuli borbu.

Amanda Lemos zatvorila je uvodni program pobjedom nad Mizuki Inoue, dok je Jordan Wright koljenima već u uvodu borbe Ikeu Villanuevi stvorio posjekotinu koja ga je onemogućila za nastavak. Matthew Semelsberger sudačkom je odlukom savladao Carltona Minusa, dok je veliko iznenađenje, ali i preokret napravio Trevin Jones. On je u prvoj rundi protiv Timura Valieva dobio teške batine i mnogi su bili iznenađeni što sudac nije prekidao borbu. Na početku druge runde očekivalo se da Rus samo dovrši posao, no dogodilo se suprotno. Umorni i potrošeni Jones pronašao je pravi udarac kojim ga je uzdrmao, a onda je izvukao svu preostalu snagu iz sebe te serijom dodatnih udaraca borbu i završio.

UFC on ESPN 15 - Rezultati

Frankie Edgar def. Pedro Munhoz - podijeljena sudačka odluka
Mike Rodriguez def. Marcin Prachnio - KO (R1 2:17)
Joe Solecki def. Austin Hubbard - SUB (R1 3:51)
Shana Dobson def. Mariya Agapova - TKO (R2 1:38)
Daniel Rodriguez def. Dwight Grant - KO (R1 2:24)

Amanda Lemos def. Mizuki Inoue - jednoglasna sudačka odluka
Jordan Wright def. Ike Villanueva - TKO (R1 1:31)
Matthew Semelsberger def. Carlton Minus - jednoglasna sudačka odluka
Trevin Jones def. Timur Valiev - TKO (R2 1:59)

Linker
16. svibanj 2024 10:41