UFC

Edson Barboza javno zatražio raskid s UFC-om: 'Nemam više vremena za čekanje'

Edson Barboza
 Screenshot/Youtube
Čini se da je Edson Barboza nakon deset godina u UFC-u odlučio promijeniti sredinu te je javno zatražio raskid ugovora s najjačom svjetskom MMA promocijom.

Brazilski borac u UFC je stigao 2010. godine i ostvario niz impresivnih pobjeda, među kojima su i one nad bivšim prvacima Anthonyjem Pettisom i Gilbertom Melendezom. No, u posljednjih pet borbi ostvario je samo jednu pobjedu.

Iako je neko vrijeme razmišljao o prelasku iz lake u perolaku kategoriju, na kraju je odlučio promijeniti poslodavca i zatražio odlazak iz UFC-a.

"Zahvalan sam na ovih gotovo deset godina koliko radim u ovoj kompaniji. Davao sam najbolje od sebe u svakoj borbi kako bih priredio show za fanove, ali mislim da je vrijeme da krenem dalje. Nemam više vremena za čekanje. Molim vas, pustite me", napisao je na Twitteru Barboza i u poruci označio UFC i njegovog predsjednika Danu Whitea.

Iskusni 34-godišnji borac u najjačoj je MMA promociji ostvario 14 pobjeda i 8 poraza. Svoju posljednju borbu u oktogonu odradio je prošlog rujna na UFC 242 priredbi, na kojoj je poražen podijeljenom odlukom sudaca protiv Paula Feldera. Posljednju pobjedu ostvario je u prosincu 2018. godine, kada je nokautirao Dana Hookera.

View this post on Instagram

@ufc @ufc_brasil @danawhite @seanshelby

A post shared by Edson Barboza Jr (@edsonbarbozajr) on

Linker
17. svibanj 2024 12:08