UFC

Edwardsov trener poručio Masvidalu: ‘Sada ti stani na kraj reda i čekaj‘

Dave Lovell i Leon Edwards

 Instagram (dave Lovell)
Dave Lovell kao i Leon Edwards bio je frustriran činjenicom da su njegovog borca odbijali

Još od trećeg mjeseca 2019. godine, UFC ima vrhunsku podlogu za ugovoriti meč između Jorgea Masvidala i Leona Edwardsa, ali iz nekog razloga, taj meč zasad se nije realizirao.

Oba borca nastupili su 16. ožujka (treći mjesec) na UFC-ovom eventu u Londonu. Masvidal je nokautirao Darrena Tilla, a Leon Edwards je podijeljenom sudačkom odlukom slavio protiv Gunnara Nelsona. Edwards je u ‘‘backstageu‘‘ nešto dobacio Masvidalu koji je usred svog intervjua odšetao do Edwardsa i tri puta ga je pogodio šakama u lice. Edwards je završio s posjekotinom, a borci su ubrzo razdvojeni.

Masvidal je iste godine nokautirao Bena Askrena nakon samo 5 sekundi borbe, a nakon tih dvaju pobjeda, prometnuo se u ponajveću zvijezdu UFC-a. Borio se Jorge i za ‘‘BMF‘‘ pojas protiv Natea Diaza, a dobio je i dvije prilike za osvojiti pojas. Kamaru Usman oba put ga je pobijedio, a uslijedio je i poraz od Colbyja Covingtona.

Masvidal je u periodu svoje najveće slave odbijao meč protiv Edwardsa i tvrdio je da Leon treba stati u red. Sada se situacija drastično promijenila, Masvidal bi se sada vrlo rado borio protiv Leona, ali sada je Edwards taj koji diktira uvjete.

Čini se kako je i Edwardsov trener Dave Lovell došao na svoje ovim obratom situacije pa je u razgovoru za MMA Junkie uputio niz ‘‘otrovnih strelica‘‘ ka Masvidalu koji je iskazao želju za novim ‘‘title shotom‘‘ i borbom protiv Edwardsa.

‘‘Leon se jako dugo uspinjao, a često su ga gurali dolje. Ali sada se uspeo na vrh. Sada on može gurati ljude s vrha planine. E pa sada ti stani na kraj reda, gospodine Masvidal.‘‘, započeo je Lovell, a zatim je nastavio.

‘‘Gospodine Masvidal, ti mali štakore i Judo. Tvoje vrijeme će također doći, ali mi diktiramo uvjete. Na isti način na koji si ti rekao Leonu da stane na kraj reda, sada ti čekaj zato što je Leon na vrhu brda.‘‘, dodao je Lovell.

‘‘Gamebred‘‘ je brzo uočio komentare Davea Lovella i putem Twittera uputio je odgovor.

‘‘Ne iskazujem nepoštovanje starijima i stoga Bog vas blagoslovio gospodine. Nadam se da ćete svom dečku dati najbolji mogući savjet. Zabavan dio je to što ćete u slučaju poraza od Usmana ponovno moliti za borbu protiv mene. Sretno i navijam za vas.‘‘, odgovor je Jorgea Masvidala.

Kako i na koji način bi moglo doći do uparivanja Edwardsa i Masvidala, teško je reći u ovom trenutku. Ali jedno je sigurno, svi žele vidjeti njih dvojicu unutar kaveza, jer radi se o nedovršenoj priča koja se počela pisati još 2019. godine.

Linker
11. svibanj 2024 16:01