UFC

Fenomenalni UFC-ov Gruzijac želi Hollowaya: ‘Ja sam najbolji udarač u UFC-u, to je moja borba snova‘

Giga Chikadze
 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
S pobjedama u svih šest dosadašnjih UFC borbi, Giga Chikadze postao je borac kojeg vrijedi pratiti

Nije lako Giga Chikadze došao do statusa UFC borca. Zapravo, putem do najveće svjetske organizacije dva puta se i spotakao. Ovaj borac osvajač je brojnih odličja u karateu i s razlogom nosi nadimak "Ninja", no to mu nije pomoglo u MMA debiju, kad je 2015. godine poražen na priredbi WSOF promocije, a onda niti u ljeto 2018., kad je u UFC pokušao doći putem "Contender Seriesa". Ipak, dva uspješna nastupa nakon showa donijela su mu poziv UFC-a, a onda je krenuo njegov uspon.

Uspješno je debitirao u rujnu 2019. godine, da bi u prošloj godini nastupio četiri puta. Posebno su mu bila impresivna tri "post lockdown" nastupa na račun kojih je došao do borbe protiv Cuba Swansona, prvog dana svibnja 2021. godine. A onda je došla i najimpresivnija pobjeda u karijeri, budući da je iskusnog protivnika završio atraktivnom tehnikom već na samom početku borbe. Epilog je mjesto u Top 10 poretku perolake kategorije, a onda i pitanje tko bi bio njegova borba snova, koje mu je postavio novinar TMZ-a:

"Svakako Max Holloway. Ove godine bio sam sukomentator njegove borbe protiv Kalvina Cattara i bila je to jedna od najboljih izvedbi ove kategorije koju sam ikad gledao. Na svaki njegov ludi potez govorio sam kako se želim boriti protiv njega. Nakon toga sam dobio puno poruka kako ću izgubiti od njega i to me još više motivira", ispričao je Gruzijac, dodavši:

"Mislim da sam najbolji udarač u ovoj organizaciji. Volio bih ga izazvati i boriti se protiv njega te pokazati svijetu koliko sam dobar. Vjerujem da sam ja najbolji na svijetu te isto tako bolji od njega. I želim to dokazati. Nebitno hoće li to biti borba na tri ili pet rundi, ja mu ionako dajem samo dvije. Vjerujem da ga mogu završiti do kraja druge runde."

Opaka prognoza ovog sjajnog borca, a da bi pokušao što lakše doći do te borbe, uputio je Hollowayu odmah i poruku:

"Max, bio si prvak, borio si se protiv najboljih od najboljih. Ja sam novo ime i mislim kako sam protivnik kakav ti treba. Znam da gledaš prema tituli, no ovo bi bila borba u kojoj bi fanovi najviše uživali."

S tehničke strane ovo bi bio sjajan okršaj. S realnog pogleda, mislimo kako Giga svojim rankingom i pobjedama ipak još nije došao do pozicije za tražiti ovu borbu. No, ispred njega na ljestvici ima još nekoliko sjajnih boraca, gdje uparivanja sa stilske strane izgledaju itekako primamljivo. On namjerava ostati aktivan, bilo bi sjajno vidjeti ga već početkom ljeta.

Linker
14. svibanj 2024 16:48